FORENZIČARI IH OTKRILI

Mladi Ližnjanci pokušali prevariti osiguranje

18.01.2011 u 18:29

Bionic
Reading

Dvoje Ližnjanaca, 26-godišnjak i 28-godišnjakinja, terete se da su, lažno prikazujući prometnu nezgodu, oštetili Osiguravajuće društvo za 23.400 kuna

Naime, 26-godišnjaka se osnovano sumnjiči da je, ispunjavajući zahtjev za naknadu štete od automobilske odgovornosti, lažnim prikazivanjem činjenica, doveo u zabludu Osiguravajuće društvo. Taj neistiniti zahtjev, kako se naknadno ispostavilo, vlastoručno je i potpisao.

Naime, 26-godišnjak je prijavio materijalnu štetu na motociklu za koju je naveo da je nastala 13. listopada 2010. godine, oko 17,20 sati, na cesti Valtura – Šišan. Navodnu nesreću je prouzročio automobil kojim je upravljala 28-godišnjakinja. Ližnjanka je također popunila i potpisala Europsko izvješće o prometnoj nezgodi, na temelju kojeg je Osiguravajuće društvo isplatilo mladom Ližnjancu pozamašnu svotu.

Zbog opravdane sumnje, cjelokupni predmet je bio proslijeđen i Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić u Zagrebu. Vještaci Centra su, pak, utvrdili da se prometna nesreća nije dogodila kako je navedeno u izjavama oštećenih.