POLITIČKI ŽIVOT U OSIJEKU

Mladi HNS-ovci prešli u HSP

16.03.2009 u 15:15

Bionic
Reading

Osječka podružnica HSP-a primila je danas pedesetak novih članova iz naselja "Jug 2", od kojih je 46 bivših mladih članova Hrvatske narodne stranke (HNS), izvijestilo je danas vodstvo HSP-ove podružnice

Predsjednik osječkoga HSP-a Gordan Matković rekao je na konferenciji za novinare kako su se u javnosti pojavile teze o uključivanju državnih i nekih stranačkih čelnika u osječke lokalne izbore, pri čemu je dodao kako scenarij o dogovoru predsjednika Republike Stjepana Mesića, vodećih ljudi HNS-a Vesne Pusić i Radimira Čačića te čelnika HDSSB-a Branimira Glavaša možda može proći u visokoj politici, ali ne i na lokalnoj razini kada je u pitanju stranačko članstvo.

Ustvrdivši kako nedavno sklopljena koalicija HDSSB-HNS ne donosi ništa novo ni sigurno za život mladih, a uz predsjednika Mesića predvode je Vesna Pusić i Branimir Glavaš, Matković je ocijenio da i bivši osječki gradonačelnik Zlatko Kramarić, kroz osobu Danijele Lovoković, kandidatkinju koalicije HDSSB-HNS za dogradonačelnicu, kao njezin politički sponzor, pokušava utjecati na politički život u Osijeku.

Matković je izrazio zadovoljstvo što su mladi članovi HNS-a to prepoznali, pri čemu je istaknuo da ne bi napuštali takvu koaliciju da je ona perspektivna opcija.

Jedan od novih članova HSP-a Tomislav Šabić je rekao da su se odlučili pristupiti toj stranci jer ne podupiru nedavno sklapanje koalicije HNS-a i HDSSB-a na lokalnim izborima u Osijeku, a, ustvrdio je, zadovoljni su radom HSP-a.

Potpredsjednik HSP-a Danijel Srb ocijenio je kako su novi članovi prepoznali tko u Osijeku nudi rješenja za boljitak grada te da je njihov dolazak potvrda ispravnosti politike koju vodi HSP.

Zamoljen da komentira prijelaz mladih članova stranke u HSP predsjednik osječkoga HNS-a Ivan Vrdoljak izjavio je Hini kako su u pitanju "simpatični i dobri dečki" koji su se, dodao je, odlučili pozdravljati sa "za dom spremni", ali to nisu mogli raditi u HNS-u pa je logično da su prešli u HSP.

Ocijenio je da prijelaz ili kupnja članova sigurno neće biti presudni za pobjedu na lokalnim izborima, pri čemu je dodao da će idućih dana razgovarati s predsjedništvom stranke o odluci osječkoga HNS-a da na izborima podupre gradonačelničku kandidaturu HDSSB-ova kandidata Krešimira Bubala