IMALA ZABRANU UPRAVLJANJA VOZILOM

Mlada vozačica poginula kod Bjelovara

14.06.2010 u 07:14

Bionic
Reading

Zbog teške prometne nesreće na Đurđevačkoj cesti D 43 u mjestu Trojstveni Markovac promet je prekinut od benzinske postaje u Trojstvenom Markovcu do sjeverne bjelovarske obilaznice, a obilazak je preko naselja Letičani te Zvijerci, priopćio je jutros HAK

Vozačica 'peugeota 307', 24-godišnja djevojka kojoj je bila izrečena zabrana upravljanja automobilom poginula je, a njezina 18-godišnja suputnica teško je ozlijeđena jutros pri slijetanju automobila s ceste i udaru u betonski stup u Bjelovaru, doznaje se u Bjelovarsko-bilogorskoj policijskoj upravi

Nesreća se dogodila oko 5 sati na Đurđevačkoj cesti kada je 24-godišnja vozačica "peugeota" koprivničkih registracijskih oznaka zbog prebrze vožnje u zavoju izgubila nadzor nad automobilom i sletjela s ceste. Zadnji dio vozila udario je u betonski stup električne mreže tako da su se pojedini dijelovi vozila otkinuli i udarili u ogradu uz cestu.

Vozačica je poginula na mjestu nesreće, a njezina suputnica je s teškim ozljedama prevezena u bjelovarsku Opću bolnicu. Mlada vozačica 'peugeota' osma je poginula osoba u prometu ove godine na području Bjelovarsko-bilogorske policijske uprave.

Na važnijim cestovnim pravcima promet je rijedak. Mjestimice vlažnih kolnika još ima u središnjoj Hrvatskoj. Na autocesti A 4, Zagreb - Goričan, zbog radova zatvoren je ulaz na autocestu na čvoru Kraljevački Novaki u smjeru Zagreba te izlaz s autoceste u smjeru Goričana (silazak prema Dugom Selu).

Otežano se vozi, jednim trakom, i na dionici Popovec - Ivanja Reka u oba smjera, zbog radova. Danas do 16 sati traju radovi u Adamićevoj ulici u Rijeci, na Žabici. Promet teče jednim trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Do 17. lipnja svakodnevno od sedam do 20 sati bit će zatvorena dionica ceste D39 Svib - Cista Provo. Obilazak: Cista Provo - Lovreć - Studenci - Aržano.

Urušavanja i klizišta

Zbog urušavanja mosta za sav promet zatvorena je županijska cesta Ladimirevci - Satnica (kraj Valpova), a zbog klizišta zabrana je za teretni promet na državnoj cesti D 34 Daruvar - Maslenjača.

Zbog radova na izgradnji dionice autoceste A 1 zatvorena je za sav promet županijska cesta (ŽC) Vrgorac - Staševica. Obilazak je: Vrgorac - Mali Prolog - Ploče.

Zbog sanacije tunela Krapina do 24. lipnja cesta D 1, Podgora Krapinska - Krapina, zatvorena je za sav promet.

Zabranjeno pretjecanje na Zagrebačkoj obilaznici

Iz Slovenije teretna vozila čija širina prelazi 3,40 m i visina 4,40 m preusmjeravaju se s GP Macelj na druge prijelaze ili idu alternativnim pravcem D 508: GP Macelj - Lepoglava - D 35 - A 2 čvor Sveti Križ Začretje, a iz Hrvatske se upućuju na GP Bregana.

Do daljnjega za teretna vozila zatvorena je državna cesta D 6 Dvor - Glina u mjestu Rujevac. Teretni je promet preusmjeren preko Hrvatske Kostajnice.

Svakodnevno od šest do 19 sati zabranjeno je pretjecanje teretnim vozilima na Zagrebačkoj obilaznici, između čvorova: Jankomir i Ivanja Reka (A 3) te Popovec i Ivanja Reka (A 4), u cilju povećanja protočnosti i sigurnosti prometa.

Na graničnim prijelazima nema čekanja. Trajekti plove prema redu plovidbe. U prekidu je katamaranska linija Split - Hvar - Vela Luka - Ubli.