PROBLEMI DUBROVAČKIH PLAVACA

Mlada Australka pobjegla iz policijskog automobila

16.06.2009 u 13:19

Bionic
Reading

Nakon što se dubrovačka policija našla pod povećalom javnosti zbog postupanja u slučaju nestale, a potom i nađene mrtve Australke Britt Lapthorne, ponovno joj je glavobolju zadala mlada sunarodnjakinja nesretne Britt

Naime, u noći s ponedjeljka na utorak 26-godišnja Australka, kojoj je policija objavila incijale E. L. L., pobjegla je iz policijskog automobila koji ju je vozio u policijsku stanicu zbog narušavanja javnog reda i mira.

Naime, kako stoji u priopćenju glasnogovornice PU dubrovačko-neretvanske Marije Gjenero, mlada je Australka nešto iza ponoći u vidno alkoholiziranom stanju remetila javni red i mir na Stradunu.

Nakon dolaska dežurnog policajca koji ju je odveo do policijskog automobila, E. L. L. se penjala i skakala po policijskoj haubi, te su policajci upotrijebili sredstva za vezivanje. Za vrijeme vožnje Australka je na predjelu Pila, na zasada neutvrđen način, skinula sredstva za vezivanje, otvorila vrata vozila te, nakon što je policijski službenik zbog toga zaustavio vozilo, izašla iz vozila i udaljila se.

Zanimljivo je da je E. L. L. nakon toga srela skupinu prolaznika kojima je rekla da ima problema s policijom, na što su oni zvali policiju na broj 92 te su zajedno s njom otišli u policijsku stanicu kako bi dali svoje viđenje događaja, piše Večernji list.

U slučaju Britt Lapthorne policiju se kritiziralo zbog loše istrage njezinog nestanka i zagonetne smrti. Australska je televizija u svojoj samostalnoj istrazi pronašla mlade turistkinje koje su navodno imale neugodna iskustva s 'nasilnim' dubrovačkim policajcima. Policija je te optužbe odbacila.