NAJAVA

Misterij muško-ženskih odnosa i jedna sexy tombola

13.02.2011 u 19:40

Bionic
Reading

Povodom novog projekta'Muški-ženski / Ženske-Muške' Bacači sjenki zovu vas na druženje u klubu Pepermint, u kojem vas na Valentinovo očekuje DJ Mario Kovač, jedna sexy tombola i odgovori na sva eventualna pitanja koja im želite postaviti

Prošlog ste tjedna na stranicama tportala imali priliku pročitati detalje o novom projektu  Bacača sjenki, 'Muški/Ženski - Ženske/Muške', tandema Pejović&Bakal, kojim ova umjetnička platforma za interdisciplinarno stvaralaštvo završava svoju trilogiju 'O zajedništvu'.

Središnji problem projekta, koji uključuje i okrugle stolove, radionice i tribine, jest tematiziranje muškog i ženskog pitanja - 'ukoliko se', naglašavaju Bacači 'tu uopće radi o pitanju, jer možda je riječ o nečem drugom' - odnosno tematiziranju muško-ženskih odnosa te ženskoj i muškoj emancipaciji.

Pitanja za promišljanje

- Koje su vam bile omiljene igre u djetinjstvu?
- A koji likovi-heroji kojih ste najviše voljeli igrati?
- Imate li više prijatelja svog ili drugog spola?
- Što vas čini sretnom/im kod vašeg spola?
- Što vas čini nesretnom/im kod vašeg spola?
- Da li bi i, ako da, pod kojim okolnostima i uslovima željeli promjeniti spol?
- Kako bi posložili svoju listu životnih prioriteta (5 najvažnijih)?
- Što mislite o spolnoj (ne)ravnopravnosti?
- Mislite li da sredina u kojoj živite ima dobro riješeno pitanje spolne ravnopravnosti?
- S kim se bolje (ugodnije, prirodnije) osjećate: sa pripadnicima istog ili drugog spola?
- Imate li vlastitu obitelj?
- Da se sutra ujutro probudite s promjenjenim spolom, što biste prvo učinili, a što drugo?
- Što je po vama pet glavnih odlika žena?
- A što pet glavnih odlika muškaraca?

U projektu koji slijedi, Bacači se stoga odlučuju na podjelu predstava na Žensku i Mušku te segregaciju publike, a sve s ciljem da svoju babušku, vizual novog projekta, postupno otvore do one posljednje praznine, i u sprezi s glumcima i publikom otkriju što se nalazi na samom kraju, ili početku ovog 'problema' - misterija muško-ženskih odnosa

Premijere predstava, s kojima, kako kaže Bakal, započinje radni proces, odigrat će se 25. veljače ('Ženska za ženske') i 14. ožujka ('Muška za muške') u Teatru &TD, a glumački će ovo pitanje na svojim plećima ponijeti Irma Alimanović, Maja Izetbegović, Jelena Miholjević, Mona Muratović i Petra Težak u Ženskoj, odnosno Benjamin Bajramović, Nikša Butijer, Dean Krivačić, Boris Ler i Vilim Matula u Muškoj predstavi.

Kako su u projektima Bacača sjenki glumci često i koautori, a sama publika također igra vrlo veliku ulogu, svojevrstan će se uvod u ovu novu suradnju i druženje dogoditi 14. veljače, na Valentinovo, u 21 sat u klubu Pepermint u Zagrebu, gdje će vas dočekati DJ Mario Kovač i Sexy tombola s bogatim nagradnim fondom. A kako biste se malo pripremili za sutrašnji party, odnosno skorašnju premijeru 'Ženske', izdvojili smo, u okviru par pitanja, odgovore na koje nam možete poslati mailom (s naznakom MŽŽM) ili ih ponijeti sa sobom na sutrašnju zabavu.

Vidimo se u Pepermintu!