HOLY ISKRENO

'Mislim da Čačić uopće nije trebao biti član Vlade'

21.06.2012 u 12:21

Bionic
Reading

'Reakcija javnosti je i dosad bila jasna, ja sam s tim suđenjem izašao na izbore i postigao apsolutno najbolji rezultat s tri stranke na izborima, bez konkurencije. A zbog nesreća se ne odlazi, ako su nesreće, a ako postoji odgovornost, onda se odlazi', tim je riječima prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić jučer odgovorio na pitanje šteti li njegovo suđenje Vladi. No, ako se pita Mirelu Holy, bivšu ministricu zaštite okoliša, koja iza sebe ima i trzavice s Čačićem, on uopće nije ni trebao biti član Vlade

Holy, koja je zbog svog nepromišljenog poteza već podnijela ostavku, smatra kako bi i Čačić 'trebao preuzeti odgovornost i snositi posljedice što je u prometnoj nesreći ipak ubio dvije osobe'.

Odgovorila je tako na spekulacije da Čačić namjerava ostati na mjestu prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva i ako bude osuđen na zatvor. Upitana hoće li to štetiti Vladi i premijeru, Holy je kazala: 'Ukoliko postoje određeni moralni standardi, ti standardi moraju jednako vrijediti za sve.'

Mirela Holy

Iako je ona sama zbog jednog e-maila koji se nije ni ostvario dala ostavku jer je 'naštetila Vladi', ako je vjerovati informacijama iz medija, Čačiću takav potez ne pada na pamet ni ukoliko bude osuđen. Stoga su novinari upitali Holy misli li da je moralna ljestvica toliko dignuta da se neki ipak provuku, no ona je kazala kako je 'to pitanje za Vladu i premijera'.

Osobno smatra, 'ukoliko postoje određena pravila igre, da se treba i držati tih pravila igre'.

Novinare je zanimalo i koliko je slučaj Čačić do sada naštetio Vladi i premijeru, s obzirom da se o njemu govorilo i u kampanji za parlamentarne izbore, ali i u zadnjih šest mjeseci vladavine Kukuriku vlade.

'Iskreno, smatram da Čačić uopće nije trebao biti član Vlade', odgovorila je Holy