ZA SLOBODU

Miškovićev sin platio 3,3 milijuna eura jamstva

07.10.2013 u 21:43

Bionic
Reading

Marku Miškoviću, sinu srbijanskog tajkuna Miroslava Miškovića, osumnjičenog zajedno s ocem za kriminal u privatizaciji, u ponedjeljak je skinut elektronski nadzor i ukinut kućni pritvor nakon polaganja jamstva od 3,3 milijuna eura za obranu sa slobode, potvrdila je Uprava za izvršenje kaznenih sankcija.

Marko Mišković proveo je u kućnom pritvoru šest mjeseci, a ranije u ponedjeljak dao je izjavu pred specijalnim sudom u Beogradu i obećao da se neće skrivati i bježati, te da će se odazivati svim pozivima suda. Izjavi je prethodilo polaganja jamstva od 3,3 milijuna eura upisom hipoteke na nekretnine, o čemu je Mišković sudu predočio dokaze. Sud je prihvatio da se kućni pritvor zamijeni jamstvom tj. hipotekom na poslovni prostor u središtu Beograda.

Miškoviću je, uz prihvaćanja jamstva, zabranjeno da napušta Srbiju i oduzeta mu je putovnica, a imat će obvezu da se svakog prvog radnog dana u mjesecu javlja policiji. Sin vlasnika 'Delta holdinga' Miroslava Miškovića uhićen je zajedno s ocem i još osam osoba u prosincu 2012. u okviru istrage o privatizaciji cestovnih poduzeća kojima je, po optužnici, učinjena šteta od oko 154 milijuna eura, a državnom proračunu Srbije za 4,3 milijuna eura.

Miroslav Mišković je 23. srpnja, nakon jamstva od 12 milijuna eura, rekordnog u srbijanskom pravosuđu, pušten na slobodu iz pritvora u kojem je bio od prosinca prošle godine. Njegova tvrtka Delta holding uplatilo je prethodno u sudski depozit dinarsku protuvrijednost od 12 milijuna eura, ali pred Specijalnim sudom za organizirani kriminal izjavio je da će se odazivati sudskim pozivima i privremeno mu je oduzeta putovnica, te zabranjeno da napušta boravište.

Pripremno ročište u procesu protiv Miškovića, njegovog sina i ostalih optuženih trebalo bi početi 14. listopada.

Miroslav Mišković vlasnik je 'Delta holdinga', poslovnog sustava koji je do prošle godine zapošljavao 25.000 ljudi i ostvarivao tri milijarde eura ukupnog prihoda, a danas ima oko 7.700 zaposlenika i jedna je od pet najvećih tvrtki u Srbiji.