sindikalni vođa

Miroslav Hrašćanec - novi predsjednik HURS-a

09.06.2017 u 17:17

Bionic
Reading

Novi predsjednik Hrvatske udruge radničkih sindikata (HURS) je Miroslav Hrašćanec, predsjednik Granskog sindikata zaposlenih u osiguranju Hrvatske, koji je u petak izabran na saboru HURS-a na četverogodišnji mandat

Za zamjenika predsjednika HURS-a izabran je Ivica Babić iz Hrvatskog liječničkog sindikata (HLS).

 Hrašćanec je zahvalio svima na povjerenju koje su mu dali izborom za predsjednika Hrvatske udruge radničkih sindikata, rekavši kako ne misli ostati tri mandata kao njegov prethodnik Ozren Matijašević, već misli puno prije otići u mirovinu. Dodao je kako smatra da bi svoj mandat trebao potrošiti na to da ‘naprave prijelaz prema novim generacijama koje će doći u sindikat’. 

 Poručio da će u četiri godine svog mandata nastaviti kontinuitet dosadašnjeg rada HURS-a kojeg je 12 godina vodio njegov prethodnik Matijašević te istaknuo da će se truditi pripremiti HURS za promjene koje se događaju. 

‘Trudit ću se pripremiti Hrvatsku udrugu radničkih sindikata za promjene koje se događaju oko nas i u radništvu, te pokušati animirati mlade za učlanjenje i rad u sindikatu’, rekao je Hrašćanec.

Poručio je da će se truditi biti partner Vladi RH i poslodavcima i kritičar kada god to bude trebalo.  

 ’Smatramo da smo kao središnjica spremni i sposobni štititi prava radnika, a prvenstveno članova sindikata’, istaknuo je novi predsjednik HURS-a Hrašćanec, koji je  na XI. saboru Hrvatske udruge radničkih sindikata pobijedio svog protukandidata, Dubravka Jagića, iz Sindikata policije Hrvatske.   

 Od 141 delegata na saboru koji je pristupio glasovanju, Hrašćanec je dobio 88 glasova, Jagić 52 glasa, a jedan listić bio je nevažeći.  Za predsjednika sabora HURS-a izabran je Robert Kotarski (HUS Sindikat radnika industrije i trgovine Hrvatske).