SIBIR U DALMACIJI

Mir i tišina na splitskoj rivi

28.01.2010 u 15:19

Bionic
Reading

Za razliku od dramatične hladnoće i nepogoda ako mjerimo tu situaciju kriterijima u Dalmaciji, danas je stanje puno bolje. Prije svega je zatoplilo nekoliko stupnjeva i u zaleđu Splita je temperatura bila neznatno iznad nule. Podsjetimo da je jučer pola Dalmacije bilo zaleđeno, što je uzrokovalo mnogo poteškoća u prometu

U samom Splitu se to sve skupa zapravo nije ni osjetilo. Jedino su problema imali ljudi koji, primjerice, rade u Dugopolju i drugim mjestima u zaleđu. Premda iz službi za ceste tvrde da su potpuno spremno dočekali ovaj val zahlađenja i snijeg, ostaje činjenica, koju su nam potvrdili baš svakodnevno putnici na relaciji Split - Dugopolje – Sinj, da dionica od Splita do Klisa i dionica oko Dicma nisu bile sigurne i bilo je nekoliko proklizavanja sa ceste i manjih nesreća.

Danas je u samom gradu Splitu bilo toplo i tiho, tržnica je bila solidno opskrbljena, a na ribarnici je bila redovita ponuda ribe, čak je bila bolja ponuda od potražnje. Važne lokacije za dijagnosticiranje 'stanja splitskog uma', Bačvice i Riva su također bile mirne i tihe. Danas je cesta do Dugopolja i dalje prema Sinju bila potpuno očišćena i točno kraj Klisa se prelazi iz mediteranskog ugođaja u zimski snježni ambijent.

Na benzinskim stanicama uz put su mali Splićani na izletu gradili snješka i grudali se. Potpuno je očišćen prilaz na autoput i A1 u ovom dijelu Dalmacije. Promet između zaleđa i Splita je gust i u punom intenzitetu. Sve u svemu, situacija je značajno bolja od jučerašnjeg 'sibirskog' dana u Dalmaciji.