SPORNA DUHANSKA STANICA

MIP opet predlaže skidanje imuniteta Jambi

12.03.2009 u 14:48

Bionic
Reading

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) prihvatilo je danas zahtjev dubrovačkoga Županijskog državnog odvjetništva da se omogući proširenje istrage protiv Stipe Gabrića Jambe za dva nova kaznena djela

Dubrovačko Tužiteljstvo želi proširiti pokrenutu, jer je Gabrić 4,5 milijuna državnih kuna dodijeljenih za sanaciju štete od suše upotrijebio za izgradnju duhanske stanice u Metkoviću.

Zbog tog mu je slučaja Sabor skinuo imunitet u rujnu prošle godine, a DORH sada želi istragu proširiti na kazneno djelo neovlaštenog korištenja sredstava iz državnog proračuna.

Gabrića terete i da je preko svoje tvrtke Jambo d.o.o organizirao prodaju mesa vrijednog gotovo 1,7 milijuna kuna, mimo poslovnih knjiga i bez plaćanja PDV-a.

Za skidanje imuniteta glasovao je i SDP-ovac Arsen Bauk, no pritom je primijetio kako se "pred svake izbore od 2004. u našoj najjužnijoj županiji pokreću kaznene prijave i istrage protiv Jambe".

"Glasat ću za skidanje imuniteta, jer to Jambi svaki puta donese pet posto više, a HDZ-u pet posto manje glasova na izborima", rekao je Bauk.

Odluku MIP-a treba potvrditi i saborski plenum.