odnosi s velesilom

Ministrica Pejčinović Burić: S Rusijom namjeravamo graditi stabilne odnose

08.10.2017 u 16:52

Bionic
Reading

Ministrica vanjskih poslova Marija Pejčinović Burić poručila je u nedjelju, na susretu s građanima u okviru Dana otvorenih vrata Hrvatskog sabora, kako Hrvatska s Rusijom namjerava graditi stabilne odnose kakve ima i do sada, te potvrdila posjet predsjednice države Rusiji

"Sa Rusijom imamo namjeru graditi stabilne odnose kakve imamo i do sada i u onim dijelovima u kojima možemo, a to su prije svega razvoj gospodarstva, kulture...", odgovorila je ministrica građaninu kojeg je zanimalo zašto Hrvatska ne vodi bolju politiku prema Rusiji.

Ministrica ističe da je u tijeku priprema za visoki posjet, da će predsjednica države Kolinda Grabar Kitarović tijekom ovog mjeseca posjetiti Rusiju.

  • +15
Dan otvorenih vrata Hrvatskog sabora Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

Sa svim zemljama, posebno onima koje su velike i važne, kao što je Rusija, imamo namjeru njegovati odnose u dijelovima koji su korisni i za jednu i za drugu stranu, kazala je ministrica na Danu otvorenih vrata, manifestaciji koja građanima omogućuje da dva puta godišnje, u prigodi Dana Hrvatskog sabora, 30. svibnja i Dana neovisnosti, 8. listopada bez najave dođu u Sabor i susretnu se s predsjednikom Sabora i zastupnicima.

Manifestacija se održava po osmi put, a u nedjelju su joj se po prvi put pridružili članovi Vlade s premijerom Andrejem Plenkovićem pa su građanima omogućili svojevrsni 'aktualni sat'.