FACEBOOK OBJAVA

Ministrica otkrila kada će biti državna matura, ima i odličnu vijest o sadržaju ispita

21.04.2020 u 10:19

Bionic
Reading

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak obratila se jutros maturantima putem Facebooka, navodeći da će se ispiti državne mature održati od 8. do 29. lipnja. Najavila je i promjene u sadržaju ispita za obavezne predmete. Objavu prenosimo u cijelosti

'Drage maturantice i maturanti, svjesni smo izazova i teškoća s kojima se susrećete u posljednjoj etapi vašeg školovanja, vi i vaši nastavnici. Stoga sam poslala pismo Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja u kojem kažem da se gradivo drugog polugodišta 4. razreda za obavezne predmete neće nalaziti u ispitima državne mature.

Da ponovimo, ispiti državne mature za obavezne predmete održat će se u vremenu od 8. do 29. lipnja, a u tom periodu održat će se i esej iz Hrvatskog jezika. Umjesto eseja iz Hrvatskog jezika koji je bio predviđen za sredinu svibnja, održat će se online probni esej kako biste dobili povratnu informaciju o vašoj spremnosti za taj dio ispita iz Hrvatskog jezika.

  • +16
Videokonferencija Blaženke Divjak u NSK Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regović

Želim vam svima da se dobro pripremite za državnu maturu, a mi ćemo vam i dalje u tom postupku davati punu podršku', poručila je ministrica Divjak.