'NIJE BILA NA SASTANCIMA O INI I MOLU-u'

Ministrica Dropulić stala u obranu šefice Kosor

13.10.2010 u 12:51

Bionic
Reading

Jadranka Kosor nije sudjelovala na završnim sastancima oko Ine i MOL-a, niti se u tom kontekstu spominjalo njezino ime, izjavila je ministrica Marina Matulović Dropulić dajući izjavu ispred Ministarstva zaštite okoliša

Poslana na branik premijerke Kosor, ministrica Dropulić je, bez ikakve mogućnosti da novinari postavljaju bilo kakva pitanja, kazala da je ona (Dropulić) 'kao sudionica završnih razgovora s MOL-om, i to u dijelu koji se odnosi na kupnju podzemnog skladišta plina Okoli, bila na nekoliko sastanaka u Ministarstvu gospodarstva početkom 2008. i krajem 2009. godine'.

Nabrojala je da su 'na tim sastancima, koje je sazivao tadašnji potpredsjednik Vlade za gospodarstvo i ministar Damir Polančec, bili ministar Ivan Šuker i ona (Dropulić), predstojnica Ureda za zakonodavstvo Vlade RH Zdenka Pogačić, direktor Plinacroa Branko Radošević, Branko Horaček iz Ministarstva gospodarstva, odvjetnik Zoran Marković te Zalan Bacs kao predstavnik MOL-a'.

'Ni na jednom tom sastanku nije bila prisutna, niti se u bilo kojem kontekstu spominjala tadašnja potpredsjednica Vlade zadužena za društvene djelatnosti Jadranka Kosor', naglasila je Dropulić.

Istaknula je i da je 'cjelokupan posao oko izmjene temeljnog ugovora između Vlade i MOL-a, kao i izrade ugovora o plinskom poslovanju, vodio Polančec', a onda se bacila u, kako je kazala, 'pojašnjavanje nekih nedoumica koje se pojavljuju u javnosti oko procedure donošenja odluka u Vladi'.

'Sve vlade, pa tako i bivša i sadašnja, funkcioniraju kao tim, što znači da je svaki član zadužen i odgovoran za svoj dio posla. Vi o prijedlozima iz mojeg resora koji su doneseni na Vladi ne pitate, primjerice, ministra kulture ili znanosti', objasnila je Dropulić novinarima.

Točno je da su svi ministri bili informirani o bitnim odrednicama izmjene ugovora, kao što su zašto se mijenja, što se mijenja i na koji način se mijenja, i temeljem toga su i mogli donijeti odluku', zaključila je Dropulić i odšetala se u zgradu svojeg ministarstva.