buna penave i culeja

Ministri o trzavicama u stranci: Dolazimo u turbulentno vrijeme... Nemojte se bojati za HDZ

19.09.2019 u 09:30

Bionic
Reading

Ministri su prije ulaska u zgradu Vlade bili suočeni s pitanjima novinara koje je uglavnom zanimalo uzdrmano jedinstvo stranke uoči kampanje za predsjedničke izbore

Nakon istupa Mire Kovača, pa Ivana Penave i Steve Culeja, jasno je to da HDZ nije jedinstven.

Ministar uprave Ivan Malenica kazao je za N1: 'Naravno, podupiremo kandidatkinju za predsjednicu, nije to upitno… Svatko ima pravo na svoje mišljenje, velika smo stranka. Možda to tako izgleda u javnosti, no kada dođe ta kampanja, vidjet će se jedinstvo stranke.'

Ministar gospodarstva Darko Horvat poručio je: 'Nemojte se bojati za HDZ. Culej i Penava, kao i uvijek do sada, sjest će za isti stol. Dolazimo u turbulentno vrijeme, pratit ćemo kako će se odgađati predizborne kampanje. Vjerujem da su svi članovi stranke svjesni da su prvo predsjednički, pa tek onda unutarstranački izbori', poručio je Horvat.

Ministar financija Zdravko Marić kroz šalu je kazao kako je fokusiran na predsjedničku kampanju svoje kćeri koja se kandidirala za predsjednicu razreda. Dodaje da podrška Kolindi Grabar Kitarović uopće nije sporna. Naglasio je kako je HDZ najveća stranka i da je normalno da ima i različitih mišljenja.

  • +11
Sjednica Vlade Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Tomislav Ćorić, ministar zaštite okoliša i energetike, kazao je kako Stevo Culej ima pravo na svoje mišljenje.

'Stevo ima pravo na svoje mišljenje, ali od svih nas kao članova HDZ-a očekuje se da stanemo iza odluka HDZ-a - ja ću to svakako učiniti i očekuje se da prvo to učinimo, a nakon 1. siječnja, po odabiru nove - stare predsjednice, svatko onaj tko misli da u HDZ-u može donijeti nešto novo može istaknuti svoju kandidaturu', rekao je Ćorić.