NOVI KADROVI U VLADI

Ministri Jovanović i Holy izabrali novinarke za savjetnice

07.03.2012 u 14:15

Bionic
Reading

Nakon premijera Zorana Milanovića i novi ministri formiraju savjetničke timove. Ministrica zaštite okoliša Mirela Holy i ministar obrazovanja i sporta Željko Jovanović među svoje savjetnike izabrali su dvije novinarke

Sonja Hodak sljedeće četiri godine savjetovat će ministicu Mirelu Holy. Hodak je bila novinarka u Jutarnjem listu, kratko urednica u Večernjem listu i Business.hr-u, a radila je i kao direktorica u PR agenciji u vlasništvu Ivana Račana Maksima komunikacije.

Hodak kaže da se u Ministarstvu još odrađuje sistematizacija cjelokupnog posla, tako da još ne može reći ništa više od same informacije da je postala savjetnica: 'Ministrica Holy okuplja tim s kojim će raditi, a kako smo radile zajedno u Maksima komunikacijama, vjerovala je da imam znanja i vještine koje će njoj pomoći u radu.'

Nešto rječitija bila je donedavna novinarka Jutarnjeg lista Ivana Kalogjera koja ima 25 godina iskustva u praćenju tema koje se tiču obrazovanja i znanosti. Petnaest godina provela je u Večernjaku, nakon čega je prešla u Jutarnji list.

'Ministar Željko Jovanović pozvao me da mu budem glavna savjetnica u timu od ukupno četiri savjetnika. Kada me nazvao, ugodno sam se iznenadila jer se ranije nismo poznavali i nisam to očekivala. Pretpostavljam da je pratio moj rad', kaže Kalogjera, ponavljajući da je novinarstvo i dalje njezina velika ljubav.

Odlučila je prihvatiti savjetničko mjesto a da još, kako tvrdi, ne zna koji će joj biti točan iznos plaće: 'Mislila sam da moje znanje i iskustvo, koje sam stekla prateći sigurno 20 ministara, možemo kapitalizirati da napravimo nešto dobro za škole i djecu, a vidim da i ministar ima veliku volju da nešto promijeni.'

Kalogjera i Hodak radile su zajedno u Večernjaku i Jutarnjem listu. 'Čak smo sjedile zajedno u sobi i zaista mislim da je Sonja pravi izbor za savjetnika ministrice Holy. Puno zna, sposobna je i pametna i jako mi je bilo drago kada sam to čula', rekla je Kalogjera.

'Imam dobar feeling da će se nešto promijeniti nabolje, a mislim i da nam je to svima u interesu - od prosvjetara do roditelja. Nisam stranačka osoba i nisam se grebala za savjetničku poziciju, ulazim u ovaj posao potpuno iskreno', poručila je nova savjetnica ministra Jovanovića za tportal.