POČETAK GODINE NA VNŠ-U

Ministri i studenti raspravljali o medijima

03.10.2011 u 17:00

Bionic
Reading

U povodu početka nove akademske godine na Visokoj novinarskoj školi ministri i studenti razgovarali su danas u domu HND-a o medijima u Hrvatskoj

Visoka novinarska škola svečano je danas obilježila početak pete akademske godine. Uz pozdravne govore dekana Mate Granića i prodekanice Ive Biondić održan je i

Nagrađeni predavači

prigodan program u sklopu kojega su dodijeljene i nagrade najboljim predavačima.


Ipak, središnji događaj zasigurno je bio okrugli stol na kojemu su gostovali ministar turizma Damir Bajs, ministar kulture Jasen Mesić te glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec. Glavni naglasak rasprave bio je na medijima i novinarstvu, a uz voditeljicu Mirjanu Hrgu pitanja ministrima i glasnogovorniku postavljali su i brojni studenti.

Bajs, Mesić i Borovec studentima su pojasnili kako funkcionira njihova suradnja s medijima te što je sve važno da ta suradnja bude uspješna za obje strane, ali i za cjelokupnu javnost. Okrugli stolovi svojevrsna su tradicija koju njeguje Visoka novinarska škola kako bi potaknula dijalog o medijima i novinarstvu u Hrvatskoj.

Od ove godine Visoka novinarska škola djeluje u sustavu veleučilišta Vern, najveće i najstarije privatne visokoobrazovne ustanove u Hrvatskoj. Na Vernu trenutno studira oko 2500 studenata, a prvi put dio njih budući su novinari.