ZBOG 1.500 KUNA UŠTEDE

'Ministre Ostojiću, prepuštate nas na milost i nemilost tumorima!'

14.09.2012 u 14:50

Bionic
Reading

'Ministre Ostojiću, zbog 1.500 kuna uštede, prepuštate nas na milost i nemilost tumorima', poručio je gradonačelnik Vrgorca, Borislav Matković, u Otvorenom pismu Ministru zdravlja Rajku Ostojiću povodom ukidanja Odjela radiologije u Vrgoračkom Domu zdravlja

'U ime 11.000 pacijenata koji od prije dva tjedna ne mogu izvršiti nikakvo snimanje u Vrgorcu jer je zbog odluke Ministarstva rendgen ostao bez djelatnika, gradonačelnik Matković je resornom ministru kazao kako Dom zdravlja u Vrgorcu ima odlične uređaje, rendgen i mamografiju, koje su kupili Grad Vrgorac i građani, i kako su upravo kupnje tih uređaja doprinijele tome da Vrgorac, prema statistikama Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, ima najnižu stopu oboljelih od raka dojke, ali i ostalih vrsta tumora u okvirima SD županije.

Nakon pohvalnih statistika, Ministarstvo je ukinulo radno mjesto za djelatnika koji je dva puta tjedna dolazio u Vrgorac za 1.500 kuna naknade, koje je ostvarivao na ugovor o djelu. Ukidanjem ugovora o djelu Ministarstvo će uštedjeti 1.500 kuna mjesečno, a 11.000 pacijenata prepušteno je na milost i nemilost tumorima.

Ministre, gdje je granica koja se ne smije prijeći između uštede i općeg dobra, u ovom slučaju zdravlja stanovnika Vrgorca? Smatram kako ste je u našem slučaju prešli i započeli, upravo u Vrgorcu, eutanaziju javnog zdravstva u Republici Hrvatskoj', poručuje gradonačelnik Matković na kraju svog otvorenog pisma.