goran jusup

Ministarstvo zdravstva: Doktoru iz Obrovca poslat ćemo još jednu inspekciju i zatim poduzeti mjere

26.04.2019 u 13:15

Bionic
Reading

O slučaju doktora Gorana Jusupa iz Obrovca oglasilo se i Ministarstvo zdravstva koje navodi kako je na temelju pritužbi pacijenata izvijestilo Hrvatsku liječničku komoru, koja je zadužena za izdavanje i oduzimanje dozvole za rad, i Hrvatski Zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) te da će dodatno uputiti i zdravstvenu inspekciju s ciljem utvrđivanja svih okolnosti ovog slučaja

'Po prikupljanju svih podataka i utvrđenom stanju, Ministarstvo zdravstva će poduzeti mjere iz svoje nadležnosti', navode iz Ministarstva.

Podsjetimo, HZZO je odlučio oduzeti koncesiju doktoru Goranu Jusupu u Obrovcu jer je u šest mjeseci izgubio 900 pacijenata koji su se mjesecima žalili na otežano ostvarivanje prava na zdravstvenu zaštitu i zato što se stanje u Domu zdravlja nije popravilo nakon dvije inspekcije.

HZZO je u dva navrata obavio kontrolu izvršavanja ugovornih obveza u navedenoj ordinaciji. Po izvršenoj prvoj kontroli u studenom 2018.g. utvrđene su nepravilnosti te je izrečena mjera u cilju ispravljanja istih. U ponovljenoj kontroli u siječnju 2019.g. HZZO je utvrdio kako ugovorni subjekt nije ispravio nepravilnosti te je pokrenuo postupak raskida ugovora, slijedom čega je donesena odluka kojom se ugovor raskida s 30. travnjem 2019. godine.

Također, u Domu zdravlja radi žena, Veronika Pecolaj, koja se predstavlja kao medicinska sestra, a nije upisana u registar Hrvatske komore medicinskih sestara te nema odobrenje za samostalan rad.