ORGANIZACIJA DANA POBJEDE

Ministarstvo prozvalo čelnika udruge Tigrova da pokušava podijeliti hrvatske branitelje

17.07.2021 u 22:40

Bionic
Reading

Ministarstvo hrvatskih branitelja prozvalo je čelnika jedne braniteljske udruge koji je tajno snimao razgovor s djelatnicima ministarstva nakon sastanka vezanog za obilježavanje Dana pobjede u Kninu da pokušava uznemiriti i podijeliti hrvatske branitelje

Na snimci koja kruži društvenim mrežama čuje se čelnik veterana Tigrova Ilija Vučemilović koji je optužio ministra Tomu Medveda za veleizdaju prema hrvatskoj državi i hrvatskim braniteljima, tvrdeći da se predstavnike branitelja na sastanak zove kao korisne budale kako bi samo potvrdili kninski protokol oko kojeg su se unaprijed dogovorili političari.

Ministarstvo je navelo je da je riječ o tajno i bez ovlaštenja snimljenoj snimci incidenta nakon sastanka tehničko-organizacijske naravi održanog u četvrtak s ciljem dogovora Organizacijskog odbora za obilježavanje Dana pobjede koji će u organizaciji Vlade i u suradnji s predsjednikom RH, Hrvatskim saborom, ministarstvima i ostalim sudionicima biti održan 4. i 5. kolovoza u Kninu.

Iz Ministarstva poručuju da su program nakon prorade prihvatili svi sudionici pa je sastanka uspješno zaključen ali je nakon završetka, na neprimjeren i komunikacijski neadekvatan način istupio čelnik jedne od braniteljskih udruga, negodujući na samo malim dijelom teme povezane sa sastankom, ali uvodeći i temu koja nije bila sadržaj sastanka, te krajnje neprimjerenim objedama prema djelatnicima Ministarstva unio nemir i negodovanje ostalih sudionika sastanka.

"Svoj, očito unaprijed planirani istup, navedeni sudionik sastanka sam je tajno snimao te je odgovoran za neovlašteno snimanje ovog događaja i distribuciju na društvenim mrežama i drugim medijima. Isto tako, iznio je niz neistina vezanih za prijašnja obilježavanja i organizatore", navelo je u priopćenju Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Zanimljivim smatraju što se čelnik udruge odazvao sastanku s ciljem sudjelovanja u pripremi i provođenju proslave na kojem se nije protivio programu ni zaključcima.

Iz Ministarstva su poručili da ih više od tajnog snimanja zabrinjava "tajna misija koja ima za cilj ponovno uznemiriti i podijeliti hrvatske branitelje i stradalnike iz Domovinskog rata, što pojedinci sustavno pokušavaju, ne prezajući pritom ni od najnižih postupaka, poput ovoga".

Stoga su takvo ponašanje osudili "kao sramotan čin pokušaja unošenja nemira i podjela među hrvatske branitelje i stradalnike iz Domovinskog rata, ali i cjelokupnu hrvatsku javnost", poručujući da "takvi sastanci, kao i obljetnica Oluje, nisu i ne smiju biti platforma za bilo čije političko djelovanje". Naveli su da čelnika udruge u tom činu nisu podržali ostali sudionici sastanka.

Ujedno su izrazili žaljenje što "izmanipulirani pojedinci pristaju biti provoditelji i izvršitelji nečijih skrivenih zlonamjera", ali i poručili ih neće spriječiti u našoj namjeri da tu važnu obljetnicu iz Domovinskog rata dostojanstveno obilježe i ponosno proslave, onako kako to i priliči Danu pobjede i domovinske zahvalnosti i Danu hrvatskih branitelja.

Ministarstvo je navelo također da uključuje u sve programe braniteljske i stradalničke udruge s ciljem zajedničke rasprave i dogovora o interesima braniteljske i stradalničke populacije, pa su udruge od kojih se većina odazvala i ovaj put pozvane na sastanku radi dostojanstvenog i časnog obilježavanja tog značajnog praznika.