POTPORE ZA ULAGANJA

Ministarstvo poljoprivrede objavilo natječaj za obnovu potresom pogođenih područja

17.04.2021 u 17:56

Bionic
Reading

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je u subotu da je otvoren natječaj za obnovu potresom pogođenih područja vrijedan 120 milijuna kuna

Natječaj za potpore za ulaganja u obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim i prirodnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima otvoren je u petak, ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore je 120 milijuna kuna, a visina javne potpore je 100 posto od ukupnih prihvatljivih troškova projekta.

Rok za podnošenje zahtjeva za potporu i dostavu potvrde o podnošenju zahtjeva za potporu je od 17. svibnja do 16. srpnja.

Svrha natječaja je osigurati nastavak i održivost poljoprivredne proizvodnje na pogođenim područjima u potresima 22. ožujka i od 28. prosinca 2020.

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika ili registrirane u Jedinstvenom registru domaćih životinja (JRDŽ) do trenutka podnošenja zahtjeva za potporu.

„Kao i do sada, naši savjetnici će pružati punu podršku na terenu te s poljoprivrednicima popunjavati zahtjeve za prijavu, uz svu ostalu potrebnu pomoć. Vjerujem da naši napori olakšavaju tešku situaciju pogođenim poljoprivrednicima, čemu u prilog govori i podatak da danas na Banovini imamo više stoke nego što je to bio slučaj prije potresa", rekla je ministrica poljoprivrede Marija Vučković.