SUSPENZIJA TIPURIĆA

Ministarstvo podržalo rektora Bjeliša

31.12.2009 u 13:23

Bionic
Reading

Državni tajnik za znanost i visoko obrazovanje Dražen Vikić Topić danas je izjavio da Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, poštujući pravo na sveučilišno autonomno odlučivanje, podupire sve napore Sveučilišta u Zagrebu, koji vode poboljšanju rada i studiranja na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu

Državni tajnik izjavio je to upitan za rektorovu suspenziju s odgodom dekana te visoke obrazovne ustanove zbog nepravilnosti u radu Međunarodne ljetne škole fakulteta.

Ministarstvo je, kako navodi Vikić Topić, dopisom od 14. rujna, poštujući sveučilišnu autonomiju, zatražilo očitovanje rektora zagrebačkog sveučilišta Alekse Bjeliša o radu zagrebačkog ekonomskog fakulteta. Zahtjev je poslan na osnovi zapisnika o obavljenu proračunskom nadzoru zakonitosti i namjenskog korištenja proračunskih sredstava na tome fakultetu u 2008, koji je ministarstvo zaprimilo 11. rujna te na osnovi dopisa zaposlenika ekonomskog fakulteta.

Ministarstvo je 30. prosinca zaprimilo očitovanje rektora, utemeljeno na zaključcima dvaju neovisnih sveučilišnih povjerenstava o radu fakulteta i njegove ljetne škole.