NI SIM NI TAM

Ministarstvo pere ruke od Varšavske

19.05.2010 u 14:04

Bionic
Reading

Ministarstvo graditeljstva oglasilo se danas priopćenjem u kojem se ograđuje od prozivki da je krivo za dozvolu za postavljanje rampe u Varšavskoj

Ministarstvo Marine Matulović Dropulić ističe da u Gradskoj skupštini već deset godina ima većinu ista politička opcija i da se Grad Zagreb godinama izjašnjava da podržava projekt Cvjetnog trga.

'Država, to jest ovo ministarstvo ne može ni podržati ni ne podržati taj projekt. Ono može, a to je i činilo, utvrditi je li prilikom donošenja odluka poštovana zakonska procedura', tvrde u Ministarstvu graditeljstva.

Podsjećaju da Skupština Grada Zagreba nije dosad pokazivala pretjeran interes za projekt za koji je sama izglasala prostorni plan, za koji su nadležni gradski uredi izdali lokacijske dozvole i potvrde za glavne projekte, iako je izvođenje radova na realizaciji projekta predviđenog citiranim Detaljnim planom počelo još sredinom 2008.

'Očekujemo od Skupštine Grada Zagreba da kvalitetno raspravlja o prostornim planovima koje usvaja i preuzme odgovornost za odluke koje je sama donijela. Ministarstvo ne želi niti može umjesto najviših izabranih izvršnih i predstavničkih tijela Grada Zagreba donositi odluke o tome koji će se razvojni i drugi projekti ostvarivati u Gradu Zagrebu ili u tome arbitrirati', poruka je ekipe ministrice Marine Matulović Dropulić.

Tvrde da se kompleks Cvjetni prolaz i rampa u Varšavskoj ulici grade na temelju izmjena GUP-a i Detaljnog plana uređenja Ilica-Preobraženska-Preradovićev trg-Varšavska-Gundulićeva, što je usvojila Skupština Grada Zagreba, a ne Ministarstvo.

'Nije istinita ni tvrdnja da je Ministarstvo izdalo dozvole za gradnju. Te je dozvole izdao Grad, a Ministarstvo je u drugostupanjskom postupku rješavalo pristigle žalbe na te dozvole, i to na temelju zakona, a ne prema nečijim očekivanjima. U vezi s navodima da je Ministarstvo odbilo čak 13 žalbi na rješenje Grada o zauzimanju javno-prometne površine u Varšavskoj, napominjemo da su sve žalbe imale isti prigovor', zaključuju u Ministarstvu graditeljstva.