evo koliko će se uzimati od praznika

Ministarstvo obrazovanja dalo suglasnosti za nadoknadu nastave

18.12.2019 u 12:57

Bionic
Reading

Ministarstvo obrazovanja objavilo je na svojim stranicama suglasnosti za produljenje nastavne godine i odstupanje od rokova utvrđenih Odlukom vezano uz trajanje odmora učenika

Na mrežnim stranicama zasad su objavljene su suglasnosti za Zagrebačku županiju, Krapinsko-zagorsku županiju, Karlovačku županiju, Varaždinsku županiju, Bjelovarsko-bilogorsku županiju, Ličko-senjsku županiju, Požeško-slavonsku županiju, Splitsko-dalmatinsku županiju, Dubrovačko-neretvansku županiju te Međimursku županiju. Kako će stizati dokumentacija, ministarstvo će objavljivati i daljnje suglasnosti.

Suglasnostima je ministarstvo odobrilo tim županijama kada će škole u njihovoj nadležnosti nadoknađivati nastavu izgubljenu štrajkom. Velika većina županija poslušala je odluku ministarstva da školska godina za maturante mora završiti do 29. svibnja, a za sve ostale učenike do 26. lipnja. No županije su drugačije odredile koliko će zimskog ili proljetnog odmora škole imati i koliko će dana od predviđenog odmora nadoknađivati nastavu.

U Zagrebačkoj županiji zimski praznici počinju 24. prosinca, a završavaju 6. siječnja. Proljetni praznici trajat će tri dana, od 10. do 13. travnja, a školska godina završava 26. lipnja, odnosno 29. svibnja za maturante. Isti datumi suodređeni i u Krapinsko-zagorskoj županiji, Karlovačkoj i Varaždinskoj.

Učenici u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u zimskim praznicima odmarati pet dana duže, to jest, na nastavu se vraćaju tek 11. siječnja.

Detaljnije odluke možete pogledati OVDJE.

Odluke o suglasnosti koje je ministarstvo dalo ne uključuju nadoknade subotom jer za subote nije potrebna suglasnost resornog ministarstva. 'Međutim, u slučaju potrebe, škole će do ostvarenja propisanog broja radnih dana raditi i subotom, o čemu će škole obavijestiti učenike', stoji u priopćenju ministarstva.

S obzirom na specifičnost situacije svake pojedine škole, u ministarstvu upućuju roditelje i ostalu zainteresiranu javnost da za detaljnije informacije koriste sve raspoložive komunikacijske kanale škole.