USKRŠNJI IZLAZAK IZ MRAKA

Ministar turizma upalio svjetlo Podgori

06.04.2012 u 14:03

Bionic
Reading

Nakon blokade Jadranske magistrale, apeliranja načelnika općine Ante Milišića i intervencije Ministarstva turizma, HEP je Podgori pustio struju, i nakon dva tjedna mraka na podgorskoj rivi ponovo je zasjala rasvjeta

Suočeno s početkom turističke sezone, kada se za Uskrs otvaraju još dva hotela, Nimfa i Minerva, a u hotelu Aurora se već nalazi 200 gostiju, Ministarstvo turizma je osvijetlilo podgorski mrak, shvativši da malo turističko mjesto na makarskoj rivijeri ne može otvoriti tri hotela, primiti goste i započeti turističku sezonu bez struje u mjestu. Nakon razgovora s pomoćnikom ministra turizma, Robertom Pendeom, načelniku Podgore Anti Milišiću je obećano da će Ministarstvo turizma razgovarati s upravom HEP-a i pomoći Podgori da za uskršnje praznike dobije struju.

'Nakon sastanka pomoćnika ministra Pendea s upravom HEP-a u Zagrebu, makarski HEP nam je pustio struju pred Uskrs i omogućio nam da otvorimo još dva hotela kako je planirano', rekao nam je Ante Milišić, podgorski načelnik.

Prema riječima načelnika Milišića, Općina Podgora je preuzela obavezu platiti dugovanja za struju čim se odblokira račun. 'S HEP-om smo postigli dogovor da ćemo dug za struju od 200.000 kuna platiti obročno, po 70.000 kuna u travnju, svibnju i lipnju, a HEP nam neće isključivati struju da možemo normalno funkcionirati u turističkoj sezoni, od koje svi živimo', naglasio je načelnik Milišić, koji je dodao da ovo nije kraj podgorskim problemima koji su se nagomilali nakon što je država oduzela privatnicima zemlju i dala ih državnim hotelima, a mala općina mora iz svog proračuna plaćati naknadu vlasnicima oduzete zemlje.

Stanovnike Podgore koji su normalno funkcionirali i ovih dana u mraku, kako nam kažu žene s djecom na podgorskom igralištu – ipak veseli dolazak struje u mjesto, jer su iz europskih zemalja počeli pristizati prvi gosti za Uskrs, a bilo bi ružno da praznike i odmor u Hrvatskoj provedu u mraku i ponesu sa sobom ružnu sliku o hrvatskom turizmu.