'unutar naših mogućnosti'

Ministar otkrio koliko će Hrvatsku koštati predsjedanje Vijećem Europske unije

25.12.2019 u 19:09

Bionic
Reading

Hrvatska od 1. siječnja od Finske preuzima predsjedanje Vijećem Europske unije, a tim je povodom ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman otkrio nekoliko tehničkih podataka o predsjedanju, kao i koliko će ono koštati Hrvatsku

Pod hrvatskom će se palicom, tako, održati ukupno 1400 sastanaka na svim razinama u Bruxellesu, dok će se u Hrvatskoj održati jedan samit šefova država i vlada članica EU, 20-ak sastanaka i konferencija na ministarskoj razini te oko 180 do 200 sastanaka na tehničkoj razini, rekao je Grlić Radman za Novu TV.

Dodao je i kako se u Hrvatskoj u sljedećih šest mjeseci, koliko traje predsjedanje, očekuje oko 25.000 izaslanika te naglašava kako su hrvatski službenici spremni za taj pothvat. U organizaciji će sudjelovati oko tisuću ljudi, od čega je dio educiran sredstvima iz EU fondova.

Predsjedanje će, otkrio je ministar, Hrvatsku koštati između 50 i 70 milijuna eura, za što kaže da je unutar hrvatskih mogućnosti.

  • +42
Božićni domjenak Vlade RH u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

'To je jedan ispit zrelosti. Nakon našeg predsjedanja više ništa neće biti isto. Hrvatska, svi mi, ovime ćemo steći jedno samopouzdanje i onda se nadamo drugom predsjedanju', rekao je za Novu TV Grlić Radman.

>>> Božić i Novu godinu čitateljima tportala čestitaju Mia Dimšić, Nina Badrić, Davor Bernardić, Marin Rozić…