iznenada otkazano

Kujundžić odgodio sjednicu o smjeni liječnice iz tučnjave u Vinogradskoj

08.01.2020 u 09:39

Bionic
Reading

Upravno vijeće KBC-a Sestre milosrdnice, koje se trebalo sastati jučer kako bi se na prijedlog ravnatelja prof. Marija Zovka razriješila Dijanu Zadravec s mjesta njegove zamjenice, iznenada je otkazano na zahtjev ministra Milana Kujundžića, piše u srijedu Jutarnji list

Radi se o slučaju od 18. prosinca, kada je na jutarnjem sastanku zamjenica ravnatelja Dijana Zadravec verbalno, a potom i fizički napala Miju Primorac, voditeljicu Odjela nabave medicinskih proizvoda, navodi dnevnik.

Na sastanku je, osim njih, nazočilo još zaposlenika koji su svjedočili događaju. Prema iskazima koje su dali Povjerenstvu unutarnjeg nadzora, većina je izjavila da je Zadravec udarila po ruci Primorac, kojoj je tada ispao mobitel. Prepucavanje se nastavilo preko stola, nakon čega je Mia Primorac zatražila liječničku pomoć. Nakon unutarnje istrage Radničko vijeće dalo je mišljenje ravnateljstvu bolnice da bi Dijana Zadravec trebala biti smijenjena.

Sjednica na kojoj se to trebalo dogoditi bila je zakazana za jučer u 10 sati, ali neposredno uoči najavljenog sastanka predsjedniku i članovima Upravnog vijeća stigao je dopis s potpisom ministra Kujundžića u kojemu “moli da se u cilju zakonitog postupanja održavanje sjednice Upravnog vijeća odgodi do stjecanja uvjeta".

Zakonito postupanje prema ministrovu dopisu znači da na Upravnom vijeću prisustvuje svih pet članova, s obzirom na to da ih je dvoje na godišnjem odmoru. Također, u dopisu stoji da se zamjenici ravnatelja treba omogućiti očitovanje o razlozima za razriješenje.

Iz pravne službe Vinogradske bolnice Jutarnjem listu su rekli da je prema Poslovniku Upravnog vijeća za odlučivanje dovoljno da na sjednici bude veći na članova. Prema tome, nije potrebno da su prisutni svi članovi Upravnog vijeća nego je dovoljna nazočnost većine članova, što znači od pet članova barem tri, pojasnili su.

Nadalje, prema Poslovniku predsjednik Upravnog vijeća može odlučiti da se sjednica održi i bez nazočnosti većine članova, s tim da odsutni članovi glasaju putem telefona ili telefaksom, odnosno elektroničkom poštom, donosi Jutarnji list.