nova vlada

Ministar Medved: Svi kandidati za ministre su se dokazali. Banožić objasnio što je potrebno imati da bi se bilo ministar obrane

15.07.2020 u 11:55

Bionic
Reading

Ministar branitelja Tomo Medved izjavio je u srijedu uoči užeg kabineta Vlade da su svi potencijalni kandidati za ministre odgovorne osobe koje su se dokazale u dosadašnjem radu te je izrazio zadovoljstvo što je njegov resor ostao autonoman istaknuvši da ima još puno posla

'Konzultacije se još uvijek obavljaju. Uvjeravam vas da će tim koji će dobiti povjerenje od predsjednika Vlade Andreja Plenkovića biti uspješan, da ćemo raditi za dobrobit našega naroda i da su svi ljudi, koji su uključeni u razgovore i koji su potencijalni kandidati, odgovorni i svojim su dosadašnjim radom i iskustvom pokazali da se mogu nositi s tim velikim izazovima', poručio je Medved.

Dodao je kako u skladu sa svim potencijalnim krizama i rizicima, koji mogu uslijediti zbog pandemije koronavirusa i posljedica na gospodarskom planu, moraju strukturirati ustroj i ljude koji se s time mogu nositi.

Na pitanje je li zadovoljan što je Ministarstvo branitelja ostalo autonomno, odgovorio je da strukturom ustroja Vlade odašilju poruke o tome koliko HDZ, Plenković i Vlada žele realizirati sva područja vezana za branitelje i stradalnike Domovinskog rata.

'U konačnici, tako se odnosimo i prema svim drugim područjima', poručio je Medved dodavši kako se mora imati jasnu sliku o izazovima, poteškoćama i problemima koje su vezane uz resor branitelja.

'Puno je toga što u partnerstvu s udrugama i hrvatskim braniteljima moramo učiniti i jako je puno razloga za ostanak i samostalno djelovanje tog resora', ocijenio je.

Nje htio govoriti o broju ministarstava, kao niti komentirati pojedine kandidate za ministre, a vezano za one koji će izgubiti funkciju ministra Medved je rekao da će ići u Hrvatski sabor svi koji su prošli na izborima.

Kratku izjavu dao je i ministar državne imovine Mario Banožić, kojeg se u medijima spominje kao izglednog novog ministra obrane. Na pitanje što treba imati osoba da bi bila ministar obrane odgovorio je da su to tri stvari:

'Morate imati dobar izborni rezultat, morate biti stručni, korektni u svom radu - i vaši uži članovi obitelji - i odluku mandatara', rekao je Banožić na ulasku u Banske dvore.