SPORNA IMOVINA

Kujundžić: Ovo je atmosfera linča, žena i ja ćemo tražiti pravnu zaštitu! Kako ministar može pogodovati nekome tko ima ljekarnu?

24.01.2020 u 11:49

Bionic
Reading

Ministar zdravstva Milan Kujundžić održao je u petak izvanrednu konferenciju na kojoj je govorio o problemima u kojima se našao jer je u imovinskoj kartici umanjio vrijednost svoje imovine i incidenta u kojem su četvorica muškaraca napala novinarku Slobodne Dalmacije koja je htjela slikati njegovu kuću u mjestu Ivanbegovina kod Imotskog. Odbacio je mogućnost da dade ostavku

Na početku je osudio incident koji se dogodio u njegovom rodnom selu u kojem je napadnuta novinarka. Pohvalio je policiju i demantirao da se radi o njegovim rođacima.

'Ovo doživljavam kao atmosferu linča. Kada čovjek uđe u politiku, treba biti spreman i na takve stvari', kazao je ministar i pozvao sva državna tijela da ga detaljno istraže, ali i novinare da istraže sve druge, ne precizirajući koga točno.

Vezano uz imovinsku karticu, kazao je da se sadržajno ništa nije promijenilo. Naveo je da su to stare kuće napravljene prije 20 ili 30 godina. Povodom iznesenih teških neistina o supruzi i njenoj firmi zatražit će pravnu zaštitu. 'Moja supruga je uredno otplatila kredit prije nego što je tvrtka otišla u likvidaciju, sve obaveze su isplaćene', istaknuo je.

  • +16
Milan Kujundžić se obratio novinarima Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Govoreći o kući u Markuševcu, kazao je da to kupljeno u vrijeme kada su cijene nekretnina potonule.

Što se tiče kuće na Ravnicama, platili su je 195 tisuća eura, za što su digli kredit od 100 tisuća eura, 40 tisuća im je posudio stari prijatelj, a ostatak je od njegove i ženine štednje. Sve je lako provjerljivo, kaže. U zadnjih desetak godina supruga i ja smo zaradili oko pet milijuna kuna', naveo je Kujundžić, istaknuvši da je više novca zarađivao prije nego sada kao ministar, barem za 50 posto.

'Ostavka mi ne pada na pamet. Radio sam časno cijeli život. Ako se pokaže da je jedna riječ pogrešna, ostavka je najmanji problem. Ako sam napravio tehničke pogreške, to ću ispraviti, ali u sadržajnom smislu nije bilo pogreške', naveo je ministar. Kazao je i da bi 'kao čovjek propao u zemlju od srama' kada bi se pokazalo da bilo što od toga što je tvrdio nije točno.

Istaknuo je da je Miro Palac njegov stari prijatelj iz studentskih dana, za kojeg kaže da je zna da ima dvije ljekarne u Zagrebu. Na upit radi li se o pogodovanju ministar je odgovorio protuupitom kako ministar može pogodovati nekome tko ima ljekarnu. 'On nema nikakvu poveznicu s državom, ministarstvom ili sa mnom kao ministrom', kazao je Kujundžić.dodavši da nitko ne bi ništa mogao raditi po toj logici.

  • +7
Kuća koju je kupio Milan Kujundžić, Kontakova ulica, Zagreb Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Tema se potom ponovno vratila na napad na novinarku Slobodne Dalmacije.

'Osuđujem bilo kakav oblik nasilja nad novinarima', kazao je ministar, dodavši da se svi poznaju u selu, pa tako i on zna četvoricu napadača na novinarku. Dvojica imaju isto prezime kao on, ali nisu rod, kaže, dok dvojica imaju drugo prezime. Ponovio je mogućnost koju je naveo u priopćenju da su možda pomislili da se radi o provalnici jer mu je u kuću provaljeno već tri puta.

Jesam li napisao dva kvadrata više ili manje, kaže, nevažno je jer su kuće tamo. Odbio je odgovoriti na pitanje je li mu barem neugodno zbog cijele situacije, već se izvlačio govoreći da se radi o tehničkoj pogrešci. Ubuduće neće sam ispunjavati karticu, već će pozvati nekoga iz svijeta financija.

Što se tiče kuće u Markuševcu, pozvao je novinare da mu pronađu kupca koji će za nju dati 300 tisuća eura, za što će ih nagraditi. Između ostaloga na presici je kazao kako namjerava odraditi mandat ministra do kraja, ali nakon toga više ne misli biti ministar zdravstva.

Podsjetimo, u petak je objavljena nova imovinska kartica, u kojoj je otkrio ime prijatelja koji mu je posudio 300 tisuća kuna za kupnju kuće. Riječ je o Miri Palcu, suvlasniku i predsjedniku Nadzornog odbora veledrogerije Pharmanet i vlasniku ljekarne Palac.

No u petak se Kujundžić našao u novim problemima jer je Slobodna Dalmacija otkrila da je i kuća u Ivanbegovini veća nego što je to prijavljeno u imovinskoj kartici, a tog podatka nema ni u izmijenjenoj verziji od petka. Također, dok je bila na zadatku u Ivanbegovini, novinarku Slobodne Dalmacije napale su osobe koje su se predstavile kao ministrovi rođaci. Kujundžić je u priopćenju osudio napad.