problemi s imovinskom karticom

Ministar Kujundžić prijavio da mu kuća u Markuševcu vrijedi upola manje od procjene banaka

22.01.2020 u 12:41

Bionic
Reading

Povjerenstvo za sukob interesa tek što je najavilo da će istražiti nepodudarnosti u imovinskoj kartici ministra zdravstva Milana Kujundžića s kupovinom nove kuće u zagrebačkom Maksimiru, a portal Telegram donosi novo otkriće: Ministar je prijavio da obiteljska kuća u Markuševcu, u kojoj godinama živi sa suprugom, vrijedi samo 900.000 kuna, iako je njezina tržišna vrijednost dvostruko veća

Vještaci Privredne banke Zagreb procijenili su kuću u Markuševcu na više od dva milijuna kuna, dok su vještaci OTP-a bili nešto konzervativniji, no njihova je procjena i dalje gotovo dvostruko veća nego što je Milan Kujundžić tvrdio, piše Telegram, dodajući da su procjene banaka prilikom odobravanja zaloga za kredite u pravilu vrlo konzervativne.

Osim toga, za kredit za novu kuću u Maksimiru založena je kuća u Markuševcu, a iz kredita ministrove supruge Tatjane Kujundžić s PBZ-om proizlazi da je ta nekretnina procijenjena na 2.177.220 kuna. Zašto je onda ministar upisao da vrijedi tek 900.000 kuna?

  • +7
Kuća koju je kupio Milan Kujundžić, Kontakova ulica, Zagreb Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Ministar odgovara da je iznos od 900 tisuća kuna unesen u imovinsku karticu 'sukladno konzultiranju vještaka prije tri i pol godine, dok je procjena PBZ-a nedavno učinjena, a radi se o istom objektu bez promjena'.

Telegram, međutim, otkriva iz ugovora da je PBZ još 2010. godine kuću u Markuševcu procijenio na 2.373.450 kuna, a tijekom reprogramiranja kredita OTP je istu nekretninu procijenio na 1.680.000 kuna.

Plenković: Sutra ću razgovarati s njim

Premijer Andrej Plenkovići iz Davosa je za N1 komentirao nerazmjer vrijednosti imovine ministra Kujundžića  i onoga što je navedeno u njegovoj imovinskoj kartici . 'Nisam imao vremena puno vidjeti, vidio sam sad prije susreta s vama, vidjet ću se suta s ministrom pa ću s njim razgovarati, vjerujem da će to pojasniti', rekao je Plenković.