za martinje

Ministar gospodarstva tvrdi da nije pozvao policiju da 'žmiri' na pijane vozače

09.11.2019 u 14:58

Bionic
Reading

Ministar gospodarstva Darko Horvat na Facebooku se osvrnuo na medijske interpretacije njegove izjave u Križevcima o tome da poziva policiju da pijanim vozačima za Martinje progleda kroz prste

'S obzirom da je moja posljednja izjava prilikom otvorenja gospodarskog sajma u Križevcima interpretirana na razne načine koji u sebi sadrže krivu konotaciju i nikako ne odražavaju moj osobni stav, ovim putem želim vrlo jasno poručiti svim našim građanima – ovaj vikend budite posebno oprezni i odgovorni sudionici prometa!

Olakšajmo na taj način posao našim vrijednim djelatnicima policije za koje vjerujem da će, savjesno kao i do sad, obaviti svoju dužnost na opću dobrobit i sigurnost svih nas zajedno. Razmišljajte preventivno!

Stoga, planirate li ovog vikenda proslaviti Martinje uz koju čašicu, nemojte sjedati za volan, već se unaprijed organizirajte i sigurno se vratite svojim domovima!

Za nesreću je dovoljan samo jedan trenutak nepažnje. Upravo zbog toga, nemojmo slavlje i veselje pretvoriti u tragediju. Zaštitite sebe i ostale sudionike u prometu, napisao je.

  • +9
Darko Horvat Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Podsjetimo, portal epodravina javio je kako je saborski zastupnik HDZ-a Damir Felak na otvaranju obrtničko-gospodarskog sajma u Križevcima rekao: 'Zamolio bih načelnika policijske uprave da ovih dana njegovi djelatnici budu malo milostivi i da progledaju kroz prste onima koji će malo više potrošiti mošta ili vina jer, kao što svi znamo, potrošnja je pokretač gospodarstva i puni državni proračun te utječe na rast BDP-a. Stoga, uz preventivu, budimo malo milostivi ovih dana i budimo milostivi prema onima koji puno troše'.

Felaka je u tome navodno podržao i ministar gospodarstva, maloga i srednjega poduzetništva i obrta Darko Horvat.

'U nadi sam da će stvarno policijska uprava poslušati i zapamtiti vaše rečenice', rekao je ministar.