'IZVUĆI KUKOLJ IZ ŽITA'

Ministar branitelja najavio objavu Registra

23.12.2011 u 14:35

Bionic
Reading

Novi ministar hrvatskih branitelja Predrag Matić ustvrdio je danas, u očekivanju potvrde Milanovićeve vlade, da je ‘objava Registra hrvatskih branitelja temeljni uvjet da nikad više braniteljska prava ne dođu u pitanje’. ‘Treba izvući kukolj iz žita, a žito su branitelji kao najsvetiji dio hrvatskog društva’, poručio je Matić ispred sabornice

Kao prvi zadatak na čelu Ministarstva hrvatskih branitelja, Predrag Matić, i sâm branitelj Vukovara, najavio je da je to ‘vraćanje osmjeha na lice braniteljima jer su oni moralna vertikala društva’.

‘Pravi, istinski i časni branitelji nemaju se čega bojati niti su se ikada imali čega bojati. Objava Registra nije prilog u novinama, nego kontrolirani uvid onim institucijama koje po tom pitanju trebaju raditi’, ustvrdio je Matić.

Osobno ga, kako je slikovito rekao, ‘ne zanima jesu li Janko i Marko bili branitelji ili nisu, nego to zanima institucije - MUP, USKOK i DORH’: ‘Oni to trebaju pretražiti i vidjeti što sve ima u tim popisima. Sigurno nas nije bilo pola milijuna. Ukoliko jest, neka se to utvrdi’, poručio je Matić i dodao kako je ‘Registar majka svih rješenja.’

Ponovio je da ‘pravi branitelji nemaju nikakvih problema s objavom Registra’. Na konstataciju da tako ne misli dojučerašnja vladajuća politička opcija, a danas opozicija, odgovorio je da ‘nikad nije sreo nijednog branitelja koji je protiv objave Registra hrvatskih branitelja, dok neki drugi očito nisu sreli branitelja koji je za objavu’.

‘Živimo u paralelnim svjetovima. Pobijedit će realni svijet’, zaključio je Predrag Matić.