MUP

Ministar Božinović: Policija u borbi protiv govora mržnje uvijek efikasna i učinkovita

15.06.2020 u 11:53

Bionic
Reading

Ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik Vlade Davor Božinović izjavio je u ponedjeljak kako je po pitanju borbe protiv govora mržnje policija uvijek efikasna i učinkovita, tako da ima puno povjerenje u sustav

'Kada je u pitanju borba protiv govora mržnje, tu je policija uvijek efikasna i učinkovita. Imam puno povjerenje u sustav. Što se tiče policije možete biti sigurni da će učiniti sve što je u njezinoj moći, a to i čini, da pravdi dovede počinitelja svakog kaznenog djela, pogotovo kad govorimo o djelima koja su motivirana mržnjom ili etničkom nesnošljivošću', rekao je Božinović novinarima prilikom posjete Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević.

Na pitanje što rade članovi Nacionalnog stožera civilne zaštite sada kada su smanjene mjere opreza i dnevno nemamo nove slučajeve ili imamo tek jednu do dvije novozaražene osobe, odgovorio je kako se radi kao i prije.

'Sada je bitno da pratimo situaciju u bližem susjedstvu, u Europi, na Bliskom istoku i na globalnoj razini. Moramo ostati oprezni i odgovorni. Što se Stožera tiče, svakodnevno se prati situacija', kazao je Božinović. O epidemiološkoj situaciji na jesen, odnosno mogućem drugom valu koronavirusa nije htio spekulirati.