objavio i na facebooku

Ministar Banožić u odijelu ležao na streljani i pucao iz puške

22.09.2022 u 11:16

Bionic
Reading

Ministar obrane Mario Banožić, uoči redovnog godišnjeg brifinga s članovima Vojno-diplomatskog zbora u Hrvatskoj, na automatskom strelištu Vrapčanski potok sudjelovao je na natjecanju u gađanju puškom i pištoljem

Uoči redovitog godišnjeg brifinga s članovima Vojno-diplomatskog zbora akreditiranim u Hrvatskoj, ministar obrane Mario Banožić sudjelovao je na natjecanju u gađanju puškom i pištoljem na automatskom strelištu Vrapčanski potok, a fotografijama se pohvalio i na svojem profilu na Facebooku, na kojima ga se vidi kako je u odijelu s puškom u ruci ležao na strelištu.

Najuspješnijima na natjecanju ministar obrane Mario Banožić uručio je nagrade, a potom je u srijedu u Ministarstvu obrane održao redoviti godišnji brifing s članovima Vojno-diplomatskog zbora (VDZ) akreditiranim u Hrvatskoj, priopćio je MORH na svojim službenim stranicama.

Ministar Banožić u izlaganju o aktualnim projektima i postignućima u obrambenom resoru istaknuo je proračun Ministarstva obrane, najveći od vremena Domovinskoga rata, koji će omogućiti daljnje ulaganje u opremanje, modernizaciju i infrastrukturu te nastavak unaprjeđenja standarda, uvjeta života i rada pripadnika naše vojske. Banožić se osvrnuo i na međunarodne aktivnosti, istaknuvši da se Hrvatska nastavlja potvrđivati kao vjerodostojna saveznica 'koja kontinuirano pridonosi operacijama, misijama i aktivnostima NATO-a, Europske unije i UN-a'.

Osvrnuo se u izlaganju i na aktualna zbivanja, kako u našem okruženju, tako i na globalnom planu, pri čemu je istaknuo da ruska agresija na Ukrajinu narušava dugo građenu globalnu sigurnosnu arhitekturu.

U ime svih članova Vojno-diplomatskog zbora na gostoprimstvu je zahvalio zamjenik doajena VDZ-a, turski vojni izaslanik, brigadir Özcan Yetis.

U nastavku sastanka održana su tematska izlaganja ravnateljice Uprave za obrambenu politiku Dunje Bujan Šujster, načelnice Uprave za planiranje Glavnog stožera Oružanih snaga RH, brigadne generalice Gordane Garašić, kao i predstavnika drugih ustrojstvenih cjelina MORH-a i OS-a RH.