HRG NA N1

'Miloševiću ne treba pomoći oko kredita za 14 stanova'

22.09.2015 u 11:00

Bionic
Reading

U Vukovaru je jučer potpisan koalicijski sporazum HDZ-a i partnera o Domoljubnoj koaliciji. Premijer Milanović tvrdi: 'Mi smo domoljubna koalicija'. O svojoj suradnji i koaliciji s HDZ-om za emisiju 'Novi dan' na N1 televiziji govorio je predsjednik Hrvatske seljačke stranke Branko Hrg.

Upitan kako gleda na izbjegličku krizu kazao je da 'svi analiziraju tko će profitirati. Bilo bi žalosno da bilo tko profitira. Pokazalo se da je kamp Opatovac bio trenutak kada se stanje s izbjeglicama stavilo pod kontrolu i smirilo. Da smo na vrijeme reagirali, mogli smo imati nekoliko kampova i uopće ne bi bilo stresova. U svijet odlazi poruka humanosti, i to uopće nije čudno. Važno je zaštititi sigurnost građana RH', mišljenja je Hrg.

Smatra da je Milanović je u želji da se pokaže kao frajer i fajter bacio loptice prema susjednim zemljama.

'U redu je da se pokažemo kao zemlja koja drži do sebe i koja želi štititi svoj prostor, ali je možda tu trebalo biti malo više diplomacije, razgovor, pregovora', istaknuo je Hrg i dodao da misli da ovaj izbjeglički val nikakve žice ne mogu zatvoriti.

'Treba se osigurati da se prelazi na legalnim prijelazima, pomoći tim ljudima, usmjeriti ih, dati im hrane i vode'.

Na pitanje kako gleda na premijerove izjave da je on Domoljubna koalicija kazao je da on često daje čudne izjave koje ni sam ne može shvatiti, a kamoli netko drugi. Neka nam se priključi, neka nam pomogne, neka se makne, pomoći će ako se makne.

Komentirajući nadolazeće izbore istaknuo je nevažno je koliko će tko dobiti mjesta unutar koalicije.

'Ne želim ništa što nisam zaslužio. Koalicija očekuje da će pobijediti s dovoljnom količinom glasova - većinu od 80-ak mandata', istaknuo je Hrg.

Izrazio je uvjerenje da će vrlo brzo imati prilike vidjeti gospodarski program HDZ-a.

'To stvarno nije priča, to je jedna velika debela knjiga. Program treba gledati okvir u kojem se radi, detalji se još moraju dorađivati, ovisno o situaciji. Ali smjer u kojem se želi ići, što želimo, to će biti jasno i glasno rečeno', pojasnio je.

Osvrnuo se u razgovoru i na pitanje konverzije kredita iz franaka u euro i prokomentirao slučaj Ivana Domagoja Miloševića koji ima 14 stanova koji su građeni uz pomoć kredita u francima. Hrg drži da Miloševiću ne treba pomoći .

'Ako ima kredit u švicarcu od kojih je gradio sve te stanove, onda ne. Nismo trebali na teret države pomagati nikome drugome osim omogućiti onima koji su gradili kuće i stanove normalan život, zaključio je Hrg.