BORBA ZA PREDSJEDNIKA HDZ-a

Milošević: Prijete mi i ucjenjuju me, ali me to neće prestrašiti

02.05.2012 u 14:45

Bionic
Reading

Kandidat za predsjednika HDZ-a Domagoj Ivan Milošević ponovio je kako je u 15-ak posljednjih dana 'dobio neke anonimne kaznene prijave' navodeći da ih je 10-ak, no i ustvrdio kako ga to neće prestrašiti. Za prijetnje i ucjene, koje također prima, potvrdio je da ih je prijavio policiji

'Govori se o različitim ucjenama, o pritiscima na terenu, svakakve priče dolaze do nas i to uznemiruje. Nemojte misliti da i u ovaj stožer ne dolaze prijetnje i ucjene. Ponovit ću - ne da me se ni prestrašiti, niti me se može ucijeniti', ustvrdio je Domagoj Ivan Milošević na medijskoj konferenciji.

Na upit dolaze li prijetnje iz HDZ-a, rekao je da bi i on 'to volio znati'. 'Došao je trenutak da prestane svaki oportunizam, da ne bude straha i da prestane politička nemoć, koje su uz nevjerodostojnost, doveli i HDZ i Hrvatsku na rub provalije. To ćemo sve promijeniti', poručio je Milošević.

Novinari su inzistirali na odgovoru tko to 'širi atmosferu straha' pa je Milošević rekao da su to 'pojedinci na terenu i diljem Hrvatske'. 'U najblažu ruku vrlo čvrsto uvjeravaju, da ne kažem prijete, tko za koga mora glasovati i kome dati podršku. Vremena kad je netko naređivao tko će i kako glasovati su apsolutno prošla', rekao je Milošević.

Vrlo znakovito je i sugerirao za koga se agitira na terenu rekavši da se radi o kandidatu 'a kojeg se u posljednje vrijeme izjašnjavaju različiti predsjednici županijskih organizacija'. Po njemu, 'to doista nije put u unutarstranačku demokraciju'.

Kad su kalkulacije o prednosti Tomislava Karamarka u utrci za predsjednika HDZ-a u pitanju, Milošević je ocijenio kako je prednost 'stvorena medijski i nakon nekoliko javnih izjašnjavanja pojedinaca', no i dodao kako će se '20. svibnja vidjeti tko je u prednosti'.

'Tri su moja ključna razloga za kandidaturu: vratiti HDZ-u političku vjerodostojnost i pobjednički mentalitet, vratiti ponos i čast svim članovima stranke te pokrenuti zemlju i izvući je iz krize, odnosno pokrenuti gospodarstvo, jer je oporba važna dok kriza traje i tonemo sve dublje', rekao je Milošević.

Od HDZ-a u budućnosti želi napraviti modernu demokršćansku stranku, ali je i demokratizirati te otvoriti prema svim članovima, ali i simpatizerima te prihvatiti novi socijalni i gospodarski program za preuzimanje odgovornosti za hrvatsku državu.