HRVATSKO-CRNOGORSKI ODNOSI

Milo Đukanović stiže u Hrvatsku

01.06.2014 u 13:21

Bionic
Reading

Crnogorski premijer Milo Đukanović doputovat će u nedjelju u službeni posjet Hrvatskoj na poziv hrvatskog premijera Zorana Milanovića, priopćeno je iz ureda predsjednika vlade Crne Gore

'Posjet će biti prilika za razgovore s državnim vrhom Hrvatske o pitanjima od značaja za razvoj odnosa dviju država, o daljnjoj suradnji i podršci koju Hrvatska pruža Crnoj Gori u procesu integracije u NATO i EU, kao i za razmjenu mišljenja o temama od regionalnog i šireg značaja', navodi se u priopćenju.


Pored razgovora s premijerom Milanovićem kao domaćinom, predsjednik Vlade Crne Gore sastat će se i s predsjednikom Hrvatske Ivom Josipovićem i s predsjednikom Hrvatskog sabora Josipom Lekom. Hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić u petak je ocijenila da je Crna Gora, po ocjeni Hrvatske, ispunila potrebne uvjete i spremna je za članstvo u NATO savezu.

Ministrica Pusić je zajedno s ministrom obrane Antom Kotromanovićem te ministrima vanjskih poslova i obrane Slovenije napisala pismo državama članicama i glavnom tajništvu NATO-a u kojem se izražava jedinstveno stajalište dviju zemalja regije koje su članice saveza da je Crna Gora ispunila uvjete i da bi trebala dobiti pozivnicu. Tijekom Đukanovićeva posjeta Hrvatskoj predviđen je njegov sastanak s predstavnicima Zajednice Crnogoraca u Hrvatskoj.

Nakon toga u ponedjeljak će Đukanović otputovati u Sarajevo, u službeni psojet Bosni i Hercegovini na poziv predsjedavajućeg vijeća ministara BiH Vjekoslava Bevande gdje će razgovarati o odnosima dvije zemlje.