PROŠIRENA ISTRAGA

Milkovića i Pacaka sumnjiči se za još 4,5 mil. kuna mita

24.05.2011 u 20:52

Bionic
Reading

Protiv smijenjenog glavnog izvršnog direktora Ine i bivšeg direktora Crosca Bojana Milkovića te bivšeg voditelja remonta platformi u Croscu Miroslava Pacaka USKOK je proširio istragu zbog sumnje da su primili još 4,5 milijuna kuna mita

Istraga protiv Milkovića i Pacaka prvotno je pokrenuta zbog sumnje da su primili oko 3,3 milijuna kuna mita i krivotvorili isprave. Kako ne bi utjecali na svjedoke koji u istrazi nisu ispitani obojica se nalaze u istražnom zatvoru u Remetincu.

Ukupan iznos mita koji su, prema USKOK-ovim sumnjama, navodno primili sada se približio iznosu od osam milijuna kuna.

Odluku o proširenju istrage USKOK je donio zbog sumnje da su od 2003. do 2008. u Zagrebu i Slavonskom Brodu Milković i Pacak "dodjeljivanje poslova jednom trgovačkom društvu uvjetovali davanjem mita u iznosu od 10 posto od vrijednosti ukupno izvedenih radova".

Na taj su način u nekoliko navrata primili ukupno najmanje 4.47 milijuna kuna, izvijestio je danas USKOK na svojoj internetskoj stranici ne navodeći imena osumnjičenika.

Pacak i Milković
sumnjiče se da su od 2002. do 2009. dodjeljivanje poslova drugim poduzećima uvjetovali davanjem mita u iznosu od pet posto neto vrijednosti ugovorenog posla, odnosno u drugim slučajevima 10 posto od vrijednosti ukupno izvedenih radova.

Mediji su ranije povezivali Milkovića sa spornom obnovom američke naftne platforme Key Manhattan dok je bio predsjednik Uprave naftnih servisa Crosca. Obnovu platforme navodno je vodio Miroslav Pacak koji je tada bio zaposlenik Crosca i suvlasnik vukovarske tvrtke RIG-TSG koja je bila izvođač radova.

Na prijedlog USKOK-a zagrebački Županijski sud početkom travnja blokirao im je imovinu.