ZABRANA NACIONALISTIČKOG SKUPA

Miljak: To je poraz demokracije!

12.04.2012 u 10:37

Bionic
Reading

Nakon što je MUP dan prije održavanja Međunarodne nacionalističke konferencije i dugotrajnog medijskog prepucavanja te najave protuskupa danas odlučio zabraniti isti, no ne zbog sigurnosnih razloga, već 'svjetonazorskih i političkih', Josip Miljak, predsjednik HČSP-a i organizator, kaže da će odluku poštovati, no Republiku Hrvatsku prijavit će Međunarodnom sudu za ljudska prava

'Mi ćemo državu tužiti Međunarodnom sudu za ljudska prava u Strassbourgu, ali i institucijama Europske unije. Oni uskraćuju gostoprimstvo strankama koje su u zemljama EU-a legalne', rekao nam je Miljak i poručio da je ovaj potez konačan poraz demokracije u Hrvatskoj. Skup neće održati, poštovat će odluku policije, a vladajućima poručio da je u njima 'boljševički čip'.

U isto vrijeme, od jedne od građanskih inicijativa koja je najavila protuskup, Građanske akcije, doznajemo da ni protuskup u petak ni onaj u subotu policiji nisu prijavili, što je potvrdila i PU zagrebačka. Poručili su iz Građanske akcije da se HČSP-ovi skupovi neće održati jer će ih oni onemogućiti. Na pitanje kako to planiraju učiniti, s obzirom na to da su skupovi HČSP-a uredno prijavljeni policiji, za razliku od njihovih, kažu da će sve teći mirnim putem.