POBUNA NA ODJELU OPĆE MEDICINE

Milinović tvrdi da je on odvjetnik liječnicima

21.01.2009 u 16:13

Bionic
Reading

Ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović izjavio je danas da liječnici obiteljske medicine ne trebaju slati svoje ugovore odvjetnicima, jer je njihov odvjetnik ministar zdravstva i socijalne skrbi i hrvatska Vlada

Dodao je da još nema podataka koliko je liječnika potpisalo aneks ugovoru s HZZO-om, no oni koji to ne učine neće dobiti veće glavarine.

'Ne mogu i ne želim primorati liječnike da, ako su imali glavarinu 30 tisuća kuna, u drugom mjesecu dobiju 33 do 34 tisuće kuna', rekao je Milinović napomenuvši kako će učiniti sve da ne dođe do bilo kakvih sankcija za one koji ne potpišu ugovor.

Upitan hoće li raskidati ugovore s liječnicima ministar zdravstva je rekao da će učiniti sve da do toga ne dođe, ali da nitko nema pravo kršiti zakon, pa makar to bili i liječnici.

Ponovio je svoju ocjenu da su obiteljski liječnici u posljednjih mjesec dana dezinformirani intenzivnom kampanjom krivih informacija te ih pozvao da im ne nasjedaju.
Ministar Milinović rekao je da su obiteljski liječnici dobili veće glavarine u fiksnom iznosu od devet posto te da su da imaju mogućnost dodatno zaraditi do 20 posto.
Izjavio je to nakon sastanka s predstavnicima petnaest udruga proizašlih iz Domovinskog rata.