AFERA DIJALIZA IDE DALJE

Milinović šalje inspekcije u sve centre za dijalizu

09.10.2009 u 15:10

Bionic
Reading

Ministar Darko Milinović tvrdi da nije odgovoran za aferu dijaliza, za nedostatak lijekova u centrima za dijalizu i šalje svim centrima inspekciju

Zdravstveni ministar tvrdi da daje i da centri za dijalizu dobivaju dovoljno novca za dobru i kvalitetnu dijalizu te da je cijena eritropoetina, na čije se nedovoljne količine žale udruge, pala za 30 posto, a on nije smanjivao sredstva za dijalizu.

'To znači da bolnice dobivaju od 950 tisuća do milijun kuna više za nabavku eritropoetina. Zato je najbolje da struka odgovori u čemu je problem i idući tjedan u sve centre za dijalizu šaljem inspekciju Ministarstva zdravstva', poručuje Darko Milinović

Osvrćući se na optužbe Ante Rajkovače, predsjednika zagrebačke Udruge dijaliziranih i transplantiranih, na račun Ministarstva zdravstva i HZZO-a, Milinović je rekao kako je riječ o prozivkama čovjeka koji je u sukobu interesa, jer je i sam imao nekoliko privatnih odjela za dijalizu koje je prodao.

Što se tiče stanja na Rebru na kojemu je afera i započela, Milinović je kazao kako još uvijek čeka očitovanja ravnatelja KBC Zagreb - Rebro akademika Željka Reinera i bivšeg pročelnika zavoda za dijalizu prof. dr. Petra Kesa.

U kratkom razgovoru s novinarima, nakon današnje sjednice Vlade, ministar Milinović je naglasio da reforma zdravstva ide dalje i da je ništa ne može zaustaviti, a izrazio je i oduševljenje, jer je u Gospiću pio čaj u kafiću u kojemu su već odvojeni pušači i nepušači, premda je tek počeo rok od šest mjeseci za prilagodbu ugostitelja novim propisima.