NAPAD NA RAVNATELJA KBC-a ZAGREB

Milinović: Reiner je više u Parizu nego u bolnici

07.12.2009 u 12:29

Bionic
Reading

Ministar zdravstva Darko Milinović najavio je strožu kontrolu službenih putovanja ravnatelja bolnica. Krivac za takvu odluku je prvi čovjek KBC-a Zagreb Željko Reiner i njegov česti boravak u Parizu

Naime, Milinovića je zasmetao istup Reinera u današnjem Večernjem listu, gdje se zapitao što da radi sa 60 specijalizanata kad je ministar zabranio zapošljavanje u svim zdravstvenim ustanovama.

'Znao bi on što bi sa specijalizantima da nije prošli tjedan tri dana proveo u Parizu. A i tjedan prije toga je bio u Francuskoj', poručio je Reineru ministar zdravstva nakon današnje sjednice Gospodarskog-socijalnog vijeća (GSV), nakon čega je najavio da će se strože kontrolirati koliko zbog putovanja s posla izbivaju ravnatelji.

Iako na GSV-u nije bila nijedna točka iz njegova resora, Milinović je ipak došao na sastanak kako bi pobliže objasnio na koga se odnosi zabrana zapošljavanja.

Zabrana, prema njegovim riječima, ne obuhvaća specijalizante i pripravnike. Njezin cilj je, istaknuo je, zaustaviti nepotrebno zapošljavanje nezdravstvenog osoblja.

'Pojedine bolnice imaju tri-četiri zidara, a kad treba nešto napraviti, tada se raspisuje javni natječaj', rekao je Milinović, dodajući kako se u ministarstvu trenutačno radi analiza kakav je odnos između broja zdravstvenih i nezdravstvenih djelatnika na osnovi koje će se u idućoj godini za svaku bolnici odrediti godišnja kvota za zapošljavanje.