EROTSKI FOTOSESSION

Milinović: Po cijele dane hodam polugol

07.08.2009 u 15:00

Bionic
Reading

Obnažen do pojasa, atletskog torza, nabreklih mišića, zategnutog trbuha i primjetno napete muškosti ministar zdravstva Darko Milinović osvanuo je danas na erotskim fotografijama u najtiražnijim nacionalnim dnevnicima. Je li fotosession u stilu Vladimira Putina bio slučajan ili dogovoren i je li, u svjetlu Vladinog utvrđivanja politički korektnog dress codea, uopće primjereno da se ministar javno i dragovoljno pojavljuje poluobnažen?

'Mislim da sam građanin, kao i svi, ne mogu glumiti da sam u kravati i košulji i na godišnjem odmoru kad nisam. Svaki dan, po cijeli dan, hodam polugol, u kupaćim gaćama i to samo pokazuje da sam čovjek. Upravo je to znak da sam jednak svim građanima Hrvatske', rekao nam je razdragani ministar Milinović kad smo ga upitali zbog čega je pristao na fotografiranje.

Na izazovnim snimkama ministar vježba na spravama, diže utege i kosi travu, u plavim sportskim bermudama, dok mu gornji dio tijela krasi tek podeblji zlatni lanac s povećim križem. Upravo križ na golom, snažnom poprsju upućuje da se fotosession s Milinovićem ciljano radio po uzoru na Putinov. I sam priznaje kako je fotoreporterima u šali rekao da je Putin za njega 'mala beba'.

Dok Milinović zabranjuje pušenje, Putin pozira kao Marlboro Man. Ima li naš ministar krivi uzor?

U dvorištu Milinovićeve kuće za odmor na Viru izmijenile su se dvije fotoreporterske šihte – prvo su stigli iz Večernjeg lista, a potom je svoje odradio i Vladimir Ivanov, fotoreporter EPH-ove agencije Cropix, koji je s nama podijelio svoja iskustva.

'Išao sam fotografirati ministra Milinovića po nalogu urednika, a kad sam stigao do njegove kuće, tamo su već bili kolege iz Večernjaka i 24 sata. Ministar i njegova supruga bili su jako korektni. Zamolio sam ga tek da fotografiju prilagodimo vremenskim uvjetima (svjetlo, sunce itd.) te da radi ono što inače radi – kosi travu, vježba i diže utege', otkriva Ivanov.

Sam Milinović kaže da fotografiranje nije bilo unaprijed dogovoreno.

'Zatekli su me ujutro ispred kuće, koja se nalazi blizu ceste, kako kosim travu. Čuli su, valjda, na vijestima da sam stigao na odmor, a kad su već došli, izišao sam im u susret – oni samo rade svoj posao. Nisam pred njima radio ništa što i inače ne činim – trčim, vježbam, dižem utege, kosim travu', kaže Milinović i dodaje kako se još uvijek nije stigao okupati u moru.

Pitali smo ga i je li se danas čuo s premijerkom Jadrankom Kosor i je li ona komentirala fotografije. Odgovorio je da su se čuli i, uz smijeh, ustvrdio da ona to nije ni spomenula.

Napominje da su objavljene i fotografije dr. Andrije Hebranga i Vladimira Šeksa u kupaćim gaćicama. Međutim, evidentno je da je riječ o fotografijama paparazzi kvalitete na kojima nitko nije demonstrirao svoju muževnost poput Milinovića.

Od premijerke Kosor pokušali smo doznati smatra li primjerenim da njezin ministar i zamjenik na dužnosti predsjednice HDZ-a razgolićen pozira u javnosti, ali odgovor još uvijek čekamo. Tim više što se fotografija same premijerke s ljetovanja, u vrlo decentnoj odjevnoj kombinaciji, našla na stranicama istih tiskovina.

U vrijeme kada vlada inzistira na ćudoređu i cjepidlači oko natpisa na majicama želimo vjerovati da Banski dvori imaju mišljenje i o erotskom nastupu jednog svog člana.