MINISTROV RECEPT

Milinović otkrio otkud mu novac za viletinu

13.08.2010 u 09:45

Bionic
Reading

Zemljište i 700.000 kuna dali su suprugini roditelji, pola milijuna posudila je banka, a milijun su Darko i Blaženka uštedjeli mjesečnim stavljanjem na stranu

Premda je ministar lani u lipnju najavio gradnju svog novog doma objašnjavjući da nipošto neće biti riječ o vili, godinu dana poslije broj kvadrata narastao je na zavidnih 420, i to bez podruma s kojim se penje i do oko 700 kvadrata korisne

površine. Za gradnju svog novog doma ministar će izdvojiti više od dva milijuna kuna, od čega je, kako sam otkriva, čak milijun kuna uštedio od svoje i suprugine plaće u proteklih 20-ak godina.

Budući da se odmah postavilo i pitanje odakle ministru pare, s obzirom da je prije visoke državne funkcije bio liječnik odnosno ravnatelj državne bolnice u kojoj se baš ne mogu pohvaliti velikim primanjima, Milinović je jučer objasnio svoju financijsku konstrukciju.

'Ja imam 23 godine radnog staža, a supruga 21 godinu. I mi smo u sve te godine zaradili 4,5 milijuna kuna neto plaće. Od toga smo milijun kuna uspjeli uštedjeti i uložili u novu kuću. Roditelji su nam dali još 700 tisuća kuna, a dignuli smo i 500 tisuća kuna kredita. Ako bude nedostajalo novca za dovršetak, morat ćemo uzeti dodatni kredit', objašnjava.

Zemljište za gradnju nisu morali kupovati jer su im, tvrdi, tri tisuće kvadrata poklonili suprugini roditelji.

'U prizemlju ću imati 170 kvadrata, na prvom katu 150, a na tavanu još 100', objasnio je jučer ministar nakon što je Jutarnji list prvi objavio fotografije njegove nove kuće koja je pred završetkom i koja više izgleda poput neke urbane vile s nekoliko stanova.

Ministar je sam priznao da će u podrumu kuće imati konobu, teretanu i bazen. Teretanu, pravda se, već ima, a bazen, dodaje, ionako nije baš pravi bazen.

'Planirali smo odmah imati bazen, a zna se da su bazeni oko 10 puta 15 metara, no rečeno nam je da zbog nedostatka prostora može biti najviše pet puta tri, pa sam se našalio da to onda neće biti bazen nego veća kada', objašnjava ministar, koji je jučer ipak priznao da će ta veća kada na kraju biti bazen.

No ministar svoje velebno ličko zdanje ne namjerava do kraja urediti. 'Tavan ću ostaviti nedovršen za sina, pa kada se bude oženio, neka ga sam uređuje', najavljuje Milinović.