hospitaliziran 17 dana

Milinović nakon borbe s koronom izašao iz bolnice pa napao prosvjednike u Zagrebu: Dođite u bilo koju bolnicu, pa pogledajte kako izgleda borba za jedan udah

11.11.2020 u 12:32

Bionic
Reading

Darko Milinović, ličko-senjski župan, poslao je priopćenje u kojem obavještava javnost da je nakon 17-dnevnog liječenja napustio gospićku bolnicu te da mu slijedi još nekoliko dana kućne njege i povratak na redovite aktivnosti

Milinović je zahvalio djelatnicima Covid odjela u gospićkoj bolnici koji u ovim trenutcima vode brigu dnevno o 20-ak covid pozitivnih pacijenata.

'Koristim ovu situaciju da još jednom upozorim na svu ozbiljnost i izazove koje pred nas stavlja pandemija Covida-19. Iz tog razloga ne mogu razumjeti u najblažu ruku rečeno neodgovorne pojedince, kao one koji su nedavno prosvjedovali u gradu Zagrebu protiv mjera za suzbijanje epidemije, a koje život znače te one koji govore o ugroženosti ljudskih prava.

Dođite u bilo koju bolnicu, pa tako i u gospićku, pa pogledajte kako izgleda borba za jedan udah plina, kisika koji život znači. Dođite i pogledajte neizvjesnost u očima onih koji se bore za život hoće li saturacija kisikom pasti ispod 90 posto. Vi, neodgovorni pojedinci, bilo bi dobro da poslušate drhtavi glas pun čežnje i nade kada pitaju za svoje najmilije (sina, kćer, oca, majku, baku, djeda, prijatelja….) jesu li bolje, hoće li izboriti bitku za 'svoj kisik' koji im život znači.

Zapitate li se jeste li svojim ponašanjem onemogućili ljudsko pravo na život i da li ste upravo vi takvim ponašanjem prouzrokovali rečenicu koju u zadnje vrijeme često čujemo od liječnika: 'Na žalost, nismo uspjeli'.

Ovom prilikom još jednom želim istaknuti punu podršku Stožeru i Vladi Republike Hrvatske na svim aktivnostima koje provode kako bi što manje čuli rečenicu liječnika 'Nismo uspjeli', budite hrabri i u donošenju ukoliko je potrebno i najtežih odluka', napisao je Milinović.