POZADINA SUKOBA

Milinović: Ćorić mi je rekao - Dado, to je fenomenalna žena!

12.01.2018 u 14:34

Bionic
Reading

Ličko-senjski župan Darko Milinović kazao je kako mu je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao kako nema razloga za njegovim izbacivanjem iz stranke iako je Milinović dao ostavku na mjesto šefa ličkog HDZ-a da bi Plenković tu organizaciju i raspustio

'Javno sam govorio za vrijeme svih predsjednika i dalje ću tako. Nema razloga za moje izbacivanje, to mi je rekao i sam premijer', kazao je Milinović za N1.

On je odstupio s mjesta predsjednika županijske organizacije HDZ-a nezadovoljan jer je ministar zaštite okoliša Tomislav Ćorić novim ravnateljem NP Plitvička jezera imenovao Tomislava Kovačevića, a ne kandidatkinju ličko-senjskog HDZ-a Antoniju Dujmović.

Lički župan otkrio je i kako je sam ministar zaštite okoliša Tomislav Čorić njegovu kandidatkinju pohvalio.

'Nekoliko puta smo razgovarali. On je razgovarao i s gospođom Dujmović, poslije mi je rekao: Dado, to je fenomenalna žena...', otkrio je Milinović.

'Ta žena je tamo 30-ak godina, doktorica znanosti biologije i zaštite prirode i okoliša. Je li bolja ona ili gospodin Kovačević koji je hotelijer? Na osnovu kojih kriterija je povjerenstvo, koje je imenovao ministar, odlučilo? Znalo se u Gospiću, to je malen grad, da se hvalio tri mjeseca kako je sve dogovorio s ministrom. Meni je rečeno da ministar na Plitvicama mora imati svog čovjeka od povjerenja', kaže.

  • +18
Darko Milinović i lički HDZ Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Vladimir Ivanov

Ne smatra da ga se pokušalo eliminirati iz stranke.

'Ne, kao što vidite ja sam i dalje prisutan u javnom prostoru, član sam Predsjedništva HDZ-a i jedan od rijetkih župana koji je dobio u prvom krugu. Na parlamentarnim izborima sam dobio preko 10.500 glasova, to je više od HDZ-a. Mislim da je stvorena jedna dobra simbioza mene imenom i prezimenom i HDZ-a kao brenda. Ne mislim da me se pokušalo eliminirati', poručio je.