zamjenik šefa hdz-a

Milijan Brkić: Hrvati su shvatili što sam želio reći...

29.08.2017 u 15:19

Bionic
Reading

Nakon što je rekao da oni koji žele skinuti HOS-ovu ploču 'nikada nisu ni željeli Hrvatsku', zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić u utorak je znatno ublažio retoriku: 'Niti HDZ, a ni ja osobno, ne relativiziramo, niti veličamo simbole niti jednog totalitarnog režima i odavno smo ih osudili'

'To je već odavno svima jasno, kao što je jasno tko su ti koji u dnevno političke svrhe izvlače ploče i simbole s ciljem stvaranja histerije i dizanja tenzija koje samo štete Hrvatskoj.

Što se tiče moje konkretne izjave za Večernji list, svaka Hrvatica i Hrvat, te svi oni koji Hrvatsku osjećaju svojom Domovinom shvatili su što želim reći!', rekao je, prenosi N1 televizija, zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić, komentirajući tumačenja da HDZ-ovo desno krilo preko te ploče zapravo ruši šefa stranke Andreja Plenkovića.

Današnja Brkićeva izjava znatno je blaža od one u Večernjem listu u kojoj je svima koji se protive HOS-ovoj ploči s  ustaškim pokličem 'za dom spremni' poručio da 'nikada nisu ni željeli Hrvatsku', da su radili protiv njezine slobode i neovisnosti te da se 'na spomen slova H odmah dižu na zadnje noge'. 

Nakon Brkićeva reteriranja čini se da su u pravu bili oni koji su njegovu izjavu u Večerenjm listu pročitali kao poruku SDSS-u i HNS-u te da su pretjerana tumačenja da tom izjavom istovremeno 'ruši' i predsjednika stranke Andreja Plenkovića.

'Plenkovićevi i Brkićevi stavovi nisu uvijek jednaki, kao što ni njihovi birači nisu isti. Ali u krivu su svi koji njegovu izjavu za Večernji tumače kao napad na Plenkovića', rekao je za tportal izvor iz HDZ-a.