IZBORNA KAMPANJA

Miletić: Zajednički cilj nam je 100 posto zdrava i sigurna Istra

07.04.2021 u 16:25

Bionic
Reading

Kandidat IDS-a za istarskog župana Boris Miletić u srijedu je u Poreču, na Svjetski dan zdravlja, poručio kao im je cilj 100 posto zdrava i sigurna Istra

Miletić je u Poreču predstavio drugu točku svog programa vezanu uz zdravlje i sigurnost građana.

"Od prošle godine smo u izvanrednoj situaciji koja, nažalost, i dalje predstavlja prijetnju zdravlju ljudi diljem svijeta. Istra nije izuzetak, ali je primjer brze reakcije, dobro ustrojenog sustava i učinkovite borbe protiv pandemije. To, između ostalog, možemo zahvaliti sustavnom ulaganju u zdravlje, zdravstveni sustav i sustav civilne zaštite Istre", rekao je Miletić.

Poručio je da se ulaganja u to ne moraju samo nastaviti nego i povećati.

Brigu za zdravlje, istaknuo je, mora pratiti i sustavna briga za kvalitetu života onih koji su najranjiviji i koje se mora posebno zaštititi, a to su djeca i stariji ljudi.

Od brojnih projekta i mjera koje planira provesti u području zdravstva i sigurnosti, Miletić je izdvojio što brži dovršetak preostalih radova, opremanje i ekipiranje nove Opće bolnice Pula te lobiranje za kvalitetniju financijsku potporu HZZO-a bolnici. Uz to, dodao je, otvaramo nove djelatnosti i dalje razvijamo Bolnicu "Martin Horvat" u Rovinju, uz novi sportsko-lječilišni kompleks i Centar za ranu neurološku rehabilitaciju djece.

Miletić je danas najavio i uspostavljanje Mreže Istarskih domova za starije i Fonda solidarnosti, kojim će se osigurati financiranje izgradnje novih kapaciteta te sufinanciranje smještaja.

"Uz razvoj institucionalne skrbi za starije, nastavit ćemo razvijati usluge izvaninstitucionalne skrbi, poput dnevnih boravaka, pomoći u kući, organizacije slobodnog vremena starijih što će im omogućiti ostanak u njihovom domu čim je dulje moguće", poručio je Miletić koji ima u planu izgradnju Istarskog centra zaštite i spašavanja te objedinjavanje lokacije žurnih službi u Puli.

"Uz novu opremu za istarsko vatrogastvo i civilnu zaštitu podižemo na još višu razinu pouzdanost sustava zaštite i spašavanja i sigurnost građana, gospodarstva i svih djelatnosti u Istri", istaknuo je.

Najavio je i da će Istarska županija, u suradnji s lokalnim proizvođačima zdrave hrane, organizirati zdravu prehranu u srednjim školama.