barem tijekom pandemije

Miletić premijeru traži dodatno zapošljavanje u pulskoj bolnici

16.04.2021 u 19:25

Bionic
Reading

Pulski gradonačelnik Boris Miletić u petak je u razgovoru s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem iznio zahtjev pulske Opće bolnice za dodatno zapošljavanje medicinskog osoblja zbog covida, barem dok ova situacija traje.

"Drago mi je da je premijer iskazao razumijevanje te je obećao da će razgovarati s resornim ministrom zdravstva i tako omogućiti da naša bolnica i dalje funkcionira, ne samo prema covid pacijentima, već i prema svim ostalima osobama koje imaju zdravstvene potrebe", rekao je Miletić.

Izrazio je zadovoljstvo što je predsjednik Vlade tijekom razgovora prihvatio inicijativu da se primijeni regionalni pristup u određivanju covid regija, što je, smatra Miletić, za Istru iznimno važno zbog turističke sezone.

"Mislim da bi puno mudrije bilo pristupiti kao i protekle godine kako bi i hrvatski turizam, a znamo da Istarska županija čini jednu trećinu hrvatskog turizma, imao od toga benefit", rekao je Miletić.  

"Nažalost, jedan od gorućih problema u Istri je i bespravna izgradnja. Zahtijevamo od Vlade da se spuste ovlasti kako bismo mogli zaštititi naš prostor od devastacije i od kršenja zakona te u konačnici i bespravne izgradnje. U zadnje vrijeme počela je biti problematična ideja o parcelizaciji poljoprivrednog zemljišta s vrlo jasnim ciljem da se i potiče bespravna izgradnja", rekao je pulski gradonačelnik Boris Miletić.