glazbenik u političkim vodama

Mile Kekin izbacio singl za zeleno-lijevu koaliciju: Ova je pjesma poziv na akciju

  • An. S.
  • Zadnja izmjena 23.06.2020 10:29
  • Objavljeno 19.06.2020 u 12:32
Bionic
Reading

'Sretni ljudi' naziv je pjesme koju je Mile Kekin, u suradnji s članovima i simpatizerima platforme Možemo, skladao za potrebe kampanje koalicije koju čine Možemo!, Nova ljevica, Radnička fronta, ORaH, Zagreb je naš! i Za grad

Kekin je nezavisni kandidat spomenute zeleno-lijeve koalicije u VII. izbornoj jedinici.

'Ne pristajemo na poraz, za budućnost se vrijedi boriti - to je poruka pjesme 'Sretni ljudi'. Vladajuće elite zarazile su nas kobnom kombinacijom cinizma i apatije, forsirajući mantru da se 'ništa ne može promijeniti' jer su 'svi oni isti'. Vrijeme je, kao što lijepo pjesma kaže, da 'izađemo iz tog kružnog toka'. Ova je pjesma poziv na akciju, ona nije konstatacija, niti još jedan komentar o 'pokvarenim političarima' i nama 'bespomoćnim žrtvama'. Toga mi je već navrh glave. 'Sretni ljudi' su poziv na direktnu akciju, poziv da koliko možemo preuzmemo odgovornost za svoju budućnost. Napisao sam je u jednom dahu inspiriran trenutnim izborima u Hrvatskoj, ali i u regiji. Veliko hvala Maji Rivić i Sari Renar na glasovima te Dunji Bahtijarević i Urši Raukar na pratećim vokalima. Posebno bih htio zahvaliti Saši Antiću koji je svojim ubitačnom poantom pjesmu dodatno oplemenio', kazao je Kekin za Gloriju.

Pjevač grupe Hladno pivo kaže da je već dug niz godina politički aktivan, a kroz pjesme i intervjue nije se libio reći što misli. Prati što se događa i vidi da nam nije bolje.

'Puno putujem diljem regije, vidim koliko zaostajemo za Slovencima, Maribor ima više solarnih panela od cijele Hrvatske. To se u meni nakupilo, a kap koja je prelila čašu je bio potres i kada smo shvatili da smo ostavljeni sami sa sobom', rekao je Mile Kekin, pjevač grupe Hladno pivo, nedavno objašnjavajući zašto se uključio u politiku.

Mile Kekin - Sretni ljudi Izvor: Društvene mreže / Autor: Mile Kekin

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal