DIREKTOR SUTON KRENUO SVOJIM PUTEM

Milanovića napustio najbliži suradnik: Došlo je do zasićenja

23.08.2018 u 13:54

Bionic
Reading

Bivši premijer Zoran Milanović ostao je bez direktora svoje konzultantske tvrtke. Dinko Suton, nekadašnji poslovni direktor SDP-a, izašao je iz Milanovićeve tvrtke EuroAlba Advisory d.o.o., i to zbog zasićenja, kako je otkrio za tportal

Suton, koji je na direktorsku poziciju postavljen u ožujku 2017., izbrisan je s te pozicije u Sudskom registru 24. srpnja ove godine. 'Naprosto idem dalje. Došlo je do zasićenja', kazao je Suton za tportal.

Na pitanje čime će se baviti i jesu li se njemu i Milanoviću poklapali interesi s obzirom na to da je Suton od 2017. vlasnik i direktor konzultantske tvrtke Suton Consulting d.o.o., on sam to niječe. 'Naprosto idem dalje, nastavljam sa svojim poslom. Cijeli život radim u realnom sektoru, bio sam direktor jedne firme, bio sam direktor trgovačkog centra…', nabraja Suton, nevoljko se prisjećajući šest godina koje je proveo u SDP-u.

Naime, za njegovog maandata kao poslovnog direktora, SDP-a dva puta nije poslao financijsko izvješće stranke na vrijeme, za što su platili kaznu od 600 tisuća kuna. 'Tada sam dobio po glavi za nešto za što nisam odgovoran. U mom opisu posla nije da radim izvješća niti da ih predajem', pojašnjava nam Suton.

'Dolazim iz realnog i vraćam se u realni sektor. Ne znam što ću točno raditi. Vidjet ću, imam nekakve planove, nekoliko natječaja… Naprosto se jako teško vratiti u realni sektor iz politike zbog tog žiga', smatra.

Tvrdi kako se s Milanovićem rastao bez drame. 'Sa Zoranom je sve ok - ja idem svojim putem, on svojim. Imamo super odnos', poručuje Suton.

Dinko Suton Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

Podsjetimo, bivši hrvatski premijer u studenome 2016. godine osnovao je konzultantsku tvrtku EuroAlba Advisory, upisanu u Sudski registar kao društvo s ograničenom odgovornošću, kojem je jedini predmet poslovanja savjetovanje u vezi s upravljanjem.

Milanović je jedini osnivač te tvrtke s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna, a ujedno je bio njezin prvi direktor koji ju je zastupao pojedinačno i samostalno. Sjedište konzultantske tvrtke je u zagrebačkoj Miramarskoj ulici 24, a bivši premijer ju je osnovao nepuna dva mjeseca nakon poraza na parlamentarnim izborima i nakon što je najavio kako odlazi s mjesta predsjednika SDP-a te da planira napustiti hrvatsku politiku na neodređeno vrijeme.

Prema pisanju medija, razlog tome je bila Milanovićeva želja da napokon 'zaradi neki ozbiljan novac'. Ozbiljan angažman ostvario je u Albaniji postavši savjetnik albanskog premijera Edija Rame. Milanović je lani uprihodio 625 tisuća kuna, a dobit nakon oporezivanja iznosila mu je 460 tisuća kuna.

  • +8
Zoran Milanović Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL